Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Klinsmann: Výsledky v kvalifikaci ukazují, že Česko je silný tým

Praha - Zatímco čeští fotbalisté finišují s přípravou na start kvalifikace mistrovství Evropy příští týden proti Nizozemsku, jejich středeční soupeř USA po osmifinálové účasti na světovém šampionátu načíná novou kapitolu a německý trenér USA Jürgen Klinsmann tak chce v Praze hlavně otestovat mladíky. Přímý přenos duelu Česko - USA sledujte ve středu od 20:00 na ČT sport a našem webu.

Jürgen Klinsmann
zdroj: imago sportfotodienst

"Absolvovali jsme úspěšný světový šampionát a zítřejším zápasem pro nás začíná další cyklus do příštího MS v roce 2018. Máme trošku jiný termínový rozvrh než tady v Evropě, Češi na rozdíl od nás finišují s přípravou na další kvalifikaci. Doufám, že i tak bude zítřejší zápas úžasný a my k tomu výrazně přispějeme," řekl Klinsmann.

Přestože české reprezentaci se v posledních letech nedaří a vzestup zatím nepřišel ani pod trenérem Vrbou, Klinsmann má pro český tým jen slova obdivu. "Viděl jsem poslední zápasy českého týmu v kvalifikaci mistrovství světa a jen o bod mu uniklo druhé místo ve skupině. To ukazuje velkou kvalitu v týmu," podotkl Klinsmann.

"Rosický hraje v jedné z nejlepších lig na světě. Z pohárů známe i hráče, kteří působí v Plzni a ve Spartě. Splnili jsme si domácí úkol a hru českého týmu dobře nastudovali. Češi jsou organizovaní, disciplinovaní a umějí i zatlačit. Myslím, že nás čeká velmi zajímavý zápas," konstatoval Klinsmann.

Přivezli jsme mladíky, je to ideální příležitost

Do Prahy přicestovali Američané bez mnoha opor a jen s devíti účastníky šampionátu v Brazílii. Patnácti z 21 nominovaných hráčů je 24 let a méně. "Přivezli jsme hodně mladých hráčů, mladých talentů, které chceme v budoucích letech rozvíjet. Myslím, že na začátku nového cyklu je na tohle ideální příležitost," řekl Klinsmann.

"Dalším faktorem je to, že americká liga se hraje nezávisle na reprezentační přestávce. Takže americké kluby si chtějí hráče ponechat a je těžké je uvolňovat pro reprezentaci. Jsou tu ale i zkušenější hráči a ti by zítra měli pomoci těm mladým. Měli by pomoci nové generaci zabudovat se do týmu," dodal padesátiletý rodák z německého Göppingenu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články