Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Lafata s Mazuchem jsou v nominaci, poslední jméno Vrba tají

Praha – David Lafata prožívá dny plné radosti. Včera oslavil se Spartou postup do Evropské ligy a dnes se dočkal nominace do národního týmu. Pavel Vrba k přípravnému utkání s USA a úvodnímu duelu kvalifikace ME s Nizozemskem dodatečně povolal krom kapitána Sparty ještě obránce Dněpropetrovsku Ondřeje Mazucha. Poslední neobsazené místo v nominaci, které si Vrba schovává pro záložníka, se veřejnost dozví až po skončení víkendových zápasů.

Sport
zdroj: ČT4

"K dnešnímu dni jsme se rozhodli dodatečně nominovat Lafatu s Mazuchem a víme, že nominaci musíme uzavřít ještě jedním hráčem. Počkáme do neděle, jak se vyvinou utkání a jaký bude zdravotní stav hráčů. Platí, že půjde o středního záložníka," uvedl Vrba.

Pavel Vrba nominaci zveřejnil již v úterý, nechal však v kádru tři volná místa (pro jednoho obránce, záložníka a útočníka), o nichž se chtěl rozhodnout až na základě odvet předkola Evropské ligy a víkendového programu. Volba nakonec padla na Lafatu s Mazuchem a nedostane se tak na další náhradníky v čele s Tomášem Necidem, jenž se s Lafatou střetl v přímém duelu v utkání Sparty se Zwolle.

Dostane se na Plašila?

Vrba mezi náhradníky zařadil původně ještě obránce Martina Latku, Ondřeje Mazucha, Tomáše Sivoka a Filipa Nováka a útočníky Milana Škodu, Václava Kadlece a Tomáše Necida. Naději však stále mají záložníci, jmenovitě David Pavelka, Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Tomáš Hübschman, Adam Hloušek, Jan Kopic a Josef Šural.

Nominaci Vrbovi komplikují zdravotní problémy hráčů, kvůli zranění nemohl povolat stopera Maria Holka či rekonvalescenta útočníka Libora Kozáka a zdravotní problémy má také Josef Hušbauer či zkušený Jaroslav Plašil, který zatím pod Vrbou v reprezentaci ještě nehrál. "Jsem s ním v kontaktu, včera se podrobil vyšetření a čeká, jak to dopadne. Kdyby byl stoprocentně fit, v nominaci by asi byl," přiznal Vrba.

Reprezentanti se sejdou v pondělí dopoledne v Praze, ve středu je čeká generálka na kvalifikační boje v utkání s USA v Praze na Letné od 20:15. V úterý 9. září (20:45) národní tým vstoupí do kvalifikace ME duelem s Nizozemskem.

Nominace:

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej), David Bičík (Sparta)

Obránci: Ondřej Mazuch (Dněpropetrovsk), Pavel Kadeřábek (Sparta), Václav Procházka (Plzeň), Radim Řezník (Plzeň), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Daniel Pudil (Watford), Michal Kadlec (Fenerbahce)

Záložníci: Milan Petržela (Plzeň), Tomáš Rosický (Arsenal), Petr Jiráček (Hamburk), Bořek Dočkal (Sparta), Vladimír Darida (Freiburg), Tomáš Hořava (Plzeň), Daniel Kolář (Plzeň), Václav Pilař (Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta)

Útočníci: Matěj Vydra (Watford), David Lafata (Sparta)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články