Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Limberský: Třetí zápas a zase dva góly. To není dobrá vizitka

Olomouc - Třetí zápas pod trenérem Pavlem Vrbou a potřetí dva inkasované góly. Taková je aktuální bilance českých fotbalistů po porážce 1:2 s Rakouskem. Podle zaskakujícího kapitána Davida Limberského to není nejlepší vizitka pro obranu, ale i pro celý tým, jelikož týmová defenziva nefunguje podle představ. Podobně se však tým trápí i s proměňováním šancí, a tak má před podzimním startem kvalifikace o mistrovství Evropy stále na čem pracovat.

Dva góly dostali Češi od Norů i Finů, to však stačilo alespoň na remízu 2:2, tentokrát z toho byla porážka 1:2. "Dostat pokaždé dva góly je hodně. Není to dobrá vizitka pro obranu i celý tým, protože do bránění se musí zapojit všichni. Potřebovali bychom to zlomit i tím, že zahrajeme na nulu vzadu," řekl novinářům Limberský.

Jedním z důvodů by mohla být i nesehranost obrany, která se v každém utkání mění, jen Limberský odehrál v základu všechny tři zápasy pod Vrbou. "Kdyby hrála pokaždé stejná čtyřka, asi by se to sehrálo, ale trenér potřebuje zkoušet různé varianty. Zatím má asi zamotanou hlavu," mínil Limberský.

Přitom výkon podle něj nebyl špatný, na rozdíl od soupeře se však Češi trápili v koncovce. "Tomáš Hořava dal krásný gól, ale i přes převahu jsme další nepřidali. Místo toho jsme z odraženého balonu smolně inkasovali," mrzelo zkušeného obránce. "Nevím, jestli to bylo jejich štěstím, nebo našim neuměním, ale zatím nám to tam nepadá. Přitom jsme se tam po krajích dostávali. Ale vázlo nám finální zakončení. To je zatím společně s obranou největší kámen úrazu. Máme na čem pracovat," dodal Limberský.

Proti Rakousku poprvé vedl národní tým z pozice kapitána, jelikož chyběly opory jako Tomáš Rosický, Petr Čech či Michal Kadlec s Tomášem Sivokem. "Nějaký proslov ale nebyl potřeba, motivovali jsme se všichni navzájem," prohlásil plzeňský bek.

Vácha podruhé v reprezentaci a hned kapitánem

Při svém střídání předal pásku sparťanskému záložníkovi Lukáši Váchovi, který přitom za reprezentaci nastoupil teprve podruhé. "Je to pro mě samozřejmě velká pocta. Teď uvidíme, kolik mě to bude stát," řekl Vácha. I on měl v utkání velkou šanci, když se dostal po kombinaci ke střele zdálky, ale branku netrefil. 

"Měli jsme trochu smůly. Třeba David Limberský tam měl dvě hezké střely, brankáři míč přeskočil ruce, ale do brány nepropadl. Pak zas vykopli míč z brankové čáry a tak to bylo pořád. Zatímco jim to tam padalo parádně. Myslím, že inkasované góly nebyly po individuálních chybách," hodnotil Vácha.

Podle něj výkon týmu sice nebyl ideální, ale hráči ukázali, že se v reprezentaci neztratí. "Myslím, že jsme dokázali, že můžeme být i v tomto ligovém složení konkurenceschopní. Dokázali jsme také zaskočit jeden za druhého," těšilo Váchu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články