Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gól Finům asi zaplatím dvakrát, tušil Hušbauer po premiérové trefě

Helsinky - Záložník Josef Hušbauer si výbornou střeleckou formu z první ligy přenesl i do národního týmu, kterému gólem pomohl k remíze 2:2 ve Finsku. Premiérová branka v reprezentaci je pro fotbalistu pražské Sparty dalším splněným snem. "Asi budu muset něco zaplatit jak tady, tak na Spartě. Určitě to byl jeden můj sen dát gól za reprezentaci a jsem rád, že jsem ho dal," řekl po přípravném utkání.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Roman Vondoruš

Se 17 góly lídr ligové tabulky kanonýrů se trefil v pátém soutěžním utkání za sebou. "Je to hezké, škoda, že už je konec sezony. My jsme teď se Spartou vyhráli, co se dalo, takže jenom spokojenost," připomněl Hušbauer letenské triumfy v domácí ligové soutěži i v poháru.

Při osmém startu za reprezentaci premiérovým zásahem vyrovnal v 36. minutě na 2:2. "Byl jsem na správném místě, nechali mě tam úplně samotného vzadu. David Limberský mi dal krásně balon a už jsem to měl jednoduché. Trošku to asi gólman i obrana podcenili, tak jsem to využil," popsal situaci čtyřiadvacetiletý středopolař.

"Zápas jsme zvládli dobře, jen škoda, že jsme nevyhráli. Dostali jsme hloupé góly. I když jsme vyrovnali, tak jsme dostali hned na 1:2," litoval Hušbauer.

Podle něj však mohl český tým v druhém poločase pomýšlet na vítězství. "Je škoda, že jsme nedali gól na 3:2, protože si myslím, že oni by to tam otevřeli a dali bychom možná ještě víc gólů. Bylo tam hodně centrů, ale málo lidí ve vápně," uvedl bývalý hráč Žižkova, Příbrami a Ostravy.

Česká reprezentace i podruhé pod novým trenérem Pavlem Vrbou remizovala 2:2, ale Hušbauer věří, že výhry přijdou. "Škoda, že jsme znovu nevyhráli. Ale ještě máme zápas s Rakouskem, pak Amerikou a doufám, že si ta vítězství necháme na kvalifikaci," dodal sparťanský záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články