Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosický i Darida vypadli z nominace na Kanadu, nahradí je Hořava se Šuralem

Praha - Fotbalová reprezentace bude v pátečním přípravném utkání s Kanadou postrádat kapitána Tomáše Rosického i Vladimíra Daridu. Záložník Freiburgu si v utkání Evropské ligy s Estorilem poranil mezižeberní sval, omluvil se proto trenérovi národního týmu Josefovi Pešicemu. Chybět bude i Tomáš Rosický, hráč Arsenalu se omluvil kvůli chřipce, která jej nepustila ani do víkendového utkání proti Manchesteru United. Trenér Pešice místo nich povolal Tomáše Hořavu z Plzně a libereckého Josefa Šurala, který se v reprezentaci objeví poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace nastoupí proti Kanadě bez Rosického a Daridy

"Je to nepříjemné, situace v záloze se nám komplikuje. Proto jsem povolal Hořavu a šanci v národním týmu poprvé dostane Josef Šural, který by mohl nastoupit na pravé straně zálohy," řekl Pešice. Uvažoval i o povolání Josefa Hušbauera ze Sparty, který však má rovněž po nedělním utkání v Olomouci zdravotní problémy.

Třiadvacetiletý Darida má po letním přestupu z Plzně do Freiburgu na zranění smůlu. Nejprve si v zářijovém utkání reprezentace s Itálií poranil kotník, a když se po třech týdnech vrátil do hry, poranil si sval na noze. Nyní se zranil už potřetí během posledních dvou měsíců. "V utkání s Estorilem jsem udělal nějaký prudký pohyb, zřejmě mám ten sval natržený. Dnes jdu na podrobné vyšetření a dozvím se přesnou diagnózu. Každopádně na nároďák nemůžu, což mě mrzí. Holt poslední dobou nemám moc štěstí," řekl Darida.

Podobně je na tom Rosický, který za reprezentaci rovněž naposledy nastoupil v září proti Itálii, kdy už v první půli kvůli zranění střídal. Zranění pak nestihl naplno doléčit do posledních dvou kvalifikačních zápasů s Maltou a Bulharskem, a proto se omluvil, přestože byl původně nominován. I tentokrát figuroval v nominaci, ale víkendové onemocnění ho znovu vyřadilo ze hry. Nehrál už v neděli proti Manchesteru United.

Sport
zdroj: ČT4

Pešice povolal Hořavu a vůbec poprvé Šurala

Defenzivněji laděný záložník Tomáš Hořava patří v posledním roce mezi stálice v nominaci národního týmu. Nechyběl ani v závěru kvalifikace, na hřiště se ovšem nedostal. Na kontě tak má dva starty - loni debutoval právě v Olomouci, kde se duel s Kanadou hraje a kde strávil většinu kariéry, v létě pak hrál v přípravě proti Maďarsku.

Naopak Šural je reprezentačním nováčkem. V září 2012 měl hrát za jednadvacítku, ale tehdy o šanci kvůli zranění přišel, a naposledy tak hrál v národním dresu ještě v juniorských výběrech. Brněnský odchovanec si o pozvánku řekl výkony v dresu Liberce, s nímž září v Evropské lize. V české lize má 101 startů a 13 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články