Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vrba definitivně k reprezentaci nepůjde, Plzeň ho neuvolní

Plzeň - Vedení Viktorie Plzeň neuvolní trenéra Pavla Vrbu k fotbalové reprezentaci, oznámil majitel klubu Tomáš Paclík. Úspěšný kouč, který dovedl Západočechy dvakrát do Ligy mistrů a k dvěma českým titulům, byl kandidátem na post u národního týmu. Ve Viktorii však má smlouvu do června 2015, Paclík ho nehodlá uvolnit ani po sezoně a chce kontrakt dodržet. 

Sport
zdroj: ČT4

"Trenéra Vrbu neuvolníme nyní, v zimě ani v létě po sezoně," řekl Paclík. "Chceme ukončit mediální hry a chceme dát jasné stanovisko. To jsem sdělil i panu (předsedovi FAČR Miroslavu) Peltovi, aby mohl začít jednat o jiném kandidátovi," dodal.

Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík: "Nechceme být klubem, který vylétne a zase spadne. Ale chceme, aby to bylo trvalé. A chceme, aby to bylo s panem Vrbou, který je podle nás tím pravým."

Vrba rozhodnutí klubu přijal a hodlá se nadále soustředit na práci ve Viktorii. "Bavil jsem se o tom jak s panem Paclíkem, tak s panem Peltou. Byly to chlapské diskuse. Když vás osloví, tak o tom samozřejmě přemýšlíte. Panu Peltovi jsem řekl, že mám smlouvu v klubu a musí tedy dojít k jednání. Vše ostatní je nyní bezpředmětné," řekl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Paclík trenéra Vrbu k nároďáku neuvolní

Plzeňský trenér přivítal, že došlo k definitivnímu stanovisku, které mu dá klid na práci. "Je důležité, že se ukončí všechny spekulace a budeme se moci všichni soustředit na náročný program," řekl Vrba. "Je načase začít řešit důležitější věci jako třeba to, že náš herní projev teď není ideální," doplnil Paclík.

Jako člen výkonného výboru FAČR by měl Paclík o novém trenérovi národního týmu také rozhodovat. Favorita prý nemá. "Ale do kompetence si to vzal sám předseda, proto bych teď nechtěl nikoho jmenovat. Podle mě by se však k tomuto tématu měla vyjádřit odborná veřejnost," dodal Paclík.

Devětačtyřicetiletý Vrba je v Plzni od roku 2008. V sobotu vedl Viktorii ve 152. ligovém utkání v řadě, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Z provinčního klubu pozvedl Plzeň do absolutní české špičky. S týmem získal dva tituly, dvakrát postoupil do základní skupiny Ligy mistrů a jednou do skupiny Evropské ligy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články