Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Povodně se dotkly i fotbalové reprezentace, Pekharta evakuovali

Praha - Čeští fotbalisté se dál chystají na páteční zápas kvalifikace o světový šampionát proti Itálii. Reprezentanti vedle přípravy na vicemistry Evropy také se znepokojením sledují aktuální povodňovou situaci v Čechách, několika členů týmu a jejich rodin se dokonce záplavy přímo dotýkají. Nejhůře dopadl útočník Tomáš Pekhart, který místo nedělního odpoledního tréninku spěchal zachraňovat věci z bytu v jedné z postižených částí Prahy.

"Tomáše se to dotklo osobně. Byl se evakuovat z bytu, sbalit si nějaké věci. On je jediný z týmu, u koho vím, že s tím měl takové problémy," řekl novinářům stoper Marek Suchý. Problémy s velkou vodou ale postihly také otce asistenta Josefa Pešiceho, musel být evakuovaný ve Štěchovicích u Prahy.

Hladinu rozbouřené řeky v Plzni na dálku s napětím sleduje reprezentační nováček Václav Procházka.

Václav Procházka:

Václav Procházka a jeho radost po gólu"Je to trochu deprimující. Jsem teď pořád na telefonu, protože jsem se nedávno přestěhoval v Plzni k řece, takže mám trochu obavy. Přítelkyně je tam teď sama a pořád kouká z balkonu, jestli se voda neblíží. O byt strach nemám, jsem v patře, spíše o auta a podobně. Je to hrozná situace. Obdivuji, že lidé mají sílu se do těch domů vrátit. Ze známých to ještě nikoho nevyplavilo, ale kamarádi už měli vodu u baráků."

Procházku znepokojily také informace o zaplavení tréninkového areálu v Plzni v Luční ulici na soutoku Mže a Radbuzy. "Pamatuji si, když to tam zaplavila voda v roce 2002, kdy jsem byl v dorostu a pak jsem tam chodil uklízet. Určitě to tam bude poničené. Trávník se bude muset vyměnit a možná to poznamená i naši přípravu, protože jsme tam měli za čtrnáct dní začít trénovat," odhadoval na dálku Procházka.

Samotnou přípravu reprezentantů na Itálii záplavy přímo nepoznamenaly. Hráči se chystají na Strahově, který leží na kopci kousek od smíchovského NH Hotelu, kde je tým ubytovaný.

Fotbalisté tak bez problémů absolvovali nedělní odpolední trénink i dnešní dopolední přípravu uzavřenou pro veřejnost. "Trávník byl ve výborném stavu, lehce mokrý, jako když se kropí před zápasem. Hráči byli pouze promočení od silného deště," řekl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Trénoval celý tým, v pořádku jsou i Pekhart s obráncem Michalem Kadlecem, kteří měli menší zdravotní potíže.

Hráči už přípravu směřovali k pátečnímu soupeři. Trénovali standardky, kombinace ve středu hřiště i třeba to, jak hrát na největší italskou hvězdu Andreu Pirla. Také sledovali video.

Italové přišli o beka Antonelliho

Italům bude v Praze chybět obránce Luca Antonelli, který si poranil kotník. V ohrožení je kvůli potížím s Achillovou šlachou také start stopera Andrey Barzagliho. Antonelli se zranil v pátečním přípravném utkání se San Marinem, v němž kvůli kotníku musel střídat už v prvním poločase. Vyšetření sice nepotvrdila podezření na zlomeninu holenní kosti, hráč Janova však bude mimo hru zhruba dva týdny.

Menší zdravotní potíže má před zápasem na Letné také útočník Stephan El Shaarawy. Střelec AC Milán se zranil na tréninku, podle lékařů italské reprezentace by se však do utkání měl dát do pořádku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články