Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čech si stěžuje na termín zápasu s Italy, "Říman" Kozák má motivaci navíc

Praha – Reprezentační gólman Petr Čech i kapitán Tomáš Rosický jsou nespokojení s červnovým reprezentačním termínem, ve kterém se národní tým v pátek utká v kvalifikaci o mistrovství světa s Itálií. Čerstvý vítěz Italského poháru v dresu Lazia Řím Libor Kozák bere duel se zemí svého zaměstnavatele prestižně.

"Nerozumím tomu, proč se tyto červnové zápasy nehrají v dubnu, když je ta možnost. Nic by to nenabouralo a nenarušilo. Ať se pak klidně o týden protáhne klubová sezona," míní Čech. Sám by měl před zápasem s Itálií dva týdny volna, proto uvítal, že si Chelsea domluvila dvě exhibiční utkání v USA.

"Je vždy lepší zůstat v zápasovém rytmu. Tahle varianta proto pro mě byla lepší než třeba trénovat v malé skupině tady na Strahově, jako někteří kluci, a čekat, až se připojí zbytek týmu," řekl Čech.

Ani podle Rosického není šťastné, že utkání národního týmu přichází tři týdny po skončení většiny evropských ligových soutěží.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravuje na Itálii

"Neznám moc lidí, kteří by červnové zápasy měli rádi. Navíc pro nás starší je už těžší po konci sezony za další tři týdny znovu nastartovat organismus. Proto jsem se pořád udržoval. Nešlo by dva týdny nic nedělat a pak jít do tak těžkého zápasu," vysvětlil Rosický.

Petr Čech nesouhlasí s názory mnoha fanoušků, kteří berou duel s Itálií jako souboj dvou brankářů - Čecha a Ginaluigiho Buffona, kteří bývají zařazováni mezi nejlepší gólmany současnosti.

Reprezentační gólman Petr Čech o brankáři Itálie Gianluigim Buffonovi:

Kozák si užil zisk Italského poháru a těší se na duel na Letné 

Útočník Libor Kozák dorazil na reprezentační sraz jako čerstvý vítěz Italského poháru. S Laziem Řím slavil zisk trofeje po finálovém triumfu nad městským rivalem AS, bylo mu však líto, že do prestižního souboje nezasáhl.

"Určitě mě to mrzelo, takový zápas si člověk musí zažít. Ale jsem rád, že jsme vyhráli. Beru to pozitivně, snad ta šance někdy přijde," podotkl Kozák, který v Laziu prožil sezonu extrémů. Na jedné straně dosáhl na velký úspěch, když se stal nejlepším střelcem Evropské ligy, na druhé však ani jednou neskóroval v Serii A. Navíc v lize většinou vysedával na lavičce.

Momentálně ale upíná pozornost hlavně k pátečnímu důležitému utkání kvalifikace s Itálií. Jelikož na Apeninském poloostrově působí, neskrývá, že je pro něj duel s vicemistry Evropy velmi prestižní. "To je bez debat, to je motivace navíc," řekl.

Kozák Cítí, že Češi by proti lídrovi skupiny mohli uspět a zvýšit naděje na účast v baráži. I proto, že Itálii ještě poté čeká Pohár FIFA. "Skupinu mají dobře rozehranou. Spíš mluví o Poháru FIFA, zápas s námi moc neomílají. Navíc je to na konci sezony a psychicky ani fyzicky by na tom nemuseli být jako na začátku. Třeba to trochu podcení. My musíme být chytří a využít toho," dodal Kozák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články