Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Fotbalisté se připravují na Itálii, hráči Plzně dorazí později

Praha – Čerství fotbaloví mistři z Plzně dorazí na sraz národního týmu s mírným zpožděním. Nováček v reprezentaci Václav Procházka i David Limberský, Vladimír Darida a Daniel Kolář po poledni na srazu před pátečním kvalifikačním duelem o postup na mistrovství světa s Itálií ještě chyběli, ale odpolední trénink na pražském Strahově už chtějí stihnout. Plzeňský kvartet dostal povolení dorazit později hlavně proto, aby si užil velkolepé mistrovské oslavy, které v západočeském městě vypukly po sobotní rozhodující výhře 3:0 v Hradci Králové.

Vladimír Darida si užil mistrovské oslavy a o den později už se zúčastní reprezentačního tréninku
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Euforie v plzeňském týmu asi byla velká, ale klukům jsme vzkázali, aby byli v pohodě, protože nás čeká velmi důležitý zápas. Plzeňáci tak od pondělí musí být v absolutním pořádku," naznačil s úsměvem kouč Michal Bílek, že plzeňští hráči v sobotu na chvíli mohli porušit životosprávu.

Bílek neměl ani obavy z toho, že by plzeňští mistři dali najevo svoji nadřazenost reprezentantům z řad Sparty, kteří v ligovém finiši museli vzít zavděk druhým místem. Sparta do národního týmu dodala brankáře Tomáše Vaclíka, záložníka Ladislava Krejčího a útočníky Václava Kadlece s Davidem Lafatou.

"Nemyslím, že by mezi plzeňskými a sparťanskými kluky vznikly nějaké třenice. Sezona je už minulostí," řekl zvesela Bílek, který v minulosti sám ve Spartě hrál i trénoval a chvíli jako kouč vedl i Plzeň.

Bílka může také těšit, že nikdo z nominovaných nemá zdravotní problémy vážnějšího rázu. "Menší potíže mají jen útočník Pekhart s obráncem Kadlecem," řekl Bílek. Náhradní brankář Jaroslav Drobný se k mužstvu připojí až večer.

Část povolaných reprezentantů, kterým sezona skončila už před dvěma týdny, trénovala v Praze na dobrovolném kempu už od úterka, ale až nyní bude mužstvo úplně kompletní.

Česká strana mapovala i páteční přípravný zápas Itálie proti San Marinu, v němž vysoký favorit zvítězil bez potíží 4:0. Bílkovi sdělí informace ze zápasu a nejnovější poznatky o italském týmu asistenti Josef Pešice s Tomášem Galáskem, kteří duel v Boloni osobně sledovali. Hlavní kouč Michal Bílek je rád, že z italské reprezentace vypadl útočník Pablo Osvaldo za svůj nedávný výpad vůči trenérovi AS Řím po prohraném finále Italského poháru s Laziem.

Trenér reprezentace Michal Bílek:

Michal Bílek"Italové už nejsou jen skvěle bránícím týmem. Už loni na Euru se prezentovali velmi výrazným způsobem, mají skvělé individuality. Vítězstvím bychom si pozici výrazně vylepšili, ale víme, jak těžký zápas nás čeká. Porážku si nepřipouštíme, ale kdyby přišla, byla by to další výrazná komplikace. U remízy by se vidělo až později, jakou by měla cenu."

Česká reprezentace po pěti odehraných zápasech ztrácí na třetím místě tabulky pět bodů právě na vedoucí Itálii. Druhé Bulharsko má o dva body víc než český tým, ale také zápas odehraný navíc. Na světový šampionát postoupí přímo vítěz skupiny, osm týmů z druhých míst si zajistí účast v baráži. Bílkův tým už v kvalifikaci doma ztratil body ve dvou ze tří odehraných domácích zápasů, v duelu s Itálií už nevidí prostor na další klopýtnutí.

Zápas na stadionu Sparty ještě není vyprodaný, asi tři tisíce lístků jsou k dispozici v zákaznickém centru letenského stadionu, které má otevřeno každý všední den.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravuje na Itálii

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články