Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Itálie na utkání s ČR nominovala osm hráčů Juventusu

Řím - V širší nominaci italské fotbalové reprezentace pro kvalifikační zápas mistrovství světa s českým týmem, které se uskuteční 7. června v Praze, jsou tři nováčci a osm hráčů mistrovského Juventusu. Trenér Cesare Prandelli pozval také útočnou dvojici Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy z AC Milán. 

Poprvé jsou v jednatřicetičlenném výběru Azzurri brankář Michael Agazzi s útočníkem Markem Sauem z Cagliari a záložník Giacomo Bonaventura z Bergama. Nechybí obvyklé opory brankář Gianluigi Buffon a záložník Andrea Pirlo, z Juventusu byli nominováni také jejich spoluhráči Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Emanuele Giaccherini, Claudio Marchisio a Sebastian Giovinco.

Z širší nominace bude Prandelli vybírat nejen hráče pro zápas v Praze na Letné, ale vzejde z ní i výběr pro Pohár FIFA. Seznam reprezentantů pro tradiční generálku na mistrovství světa, která v Brazílii startuje 15. června, oznámí pětapadesátiletý kouč 3. června.

Širší nominace Itálie na kvalifikační zápas s ČR v Praze (7. června):

Brankáři: Michael Agazzi (Cagliari), Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio Řím), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain/Fr.)
Obránci: Ignazio Abate, Mattia De Sciglio (oba AC Milán), Luca Antonelli (FC Janov), Davide Astori (Cagliari), Angelo Ogbonna (FC Turín), Christian Maggio (Neapol), Andrea Ranocchia (Inter Milán), Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (všichni Juventus)
Záložníci: Alberto Aquilani (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (Bergamo), Antonio Candreva (Lazio Řím), Alessio Cerci (FC Turín), Daniele De Rossi (AS Řím), Alessandro Diamanti (Boloňa), Riccardo Montolivo (AC Milán), Andrea Poli (Sampdoria Janov), Emanuele Giaccherini, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo (všichni Juventus)
Útočníci: Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy (oba AC Milán), Alberto Gilardino (Boloňa), Sebastian Giovinco (Juventus), Pablo Osvaldo (AS Řím), Marco Sau (Cagliari).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články