Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Čech: Důležité bylo přežít arménské šance

Jerevan – Přestože výkon národního týmu měl v Arménii k ideálu daleko, Petr Čech nakonec může být se svým stým reprezentačním startem spokojen. K povinným třem bodům přidal i čisté konto. Reprezentační brankář si je ale vědom, že Češi zdaleka nemají vyhráno a v kvalifikaci je čeká ještě perná práce, pokud se chtějí podívat na šampionát do Brazílie. I přesto Čech dál veřejně stojí za kritizovaným koučem Michalem Bílkem.

"Nemyslím, že by trenér měl odcházet uprostřed kvalifikace, když je pořád šance na postup. Ani se tím nechci zabývat, nepřemýšlím nad tím a přijde mi to zbytečné. Zajíci se přece počítají až po honu," upozornil Čech, že kvalifikace je teprve v polovině. "Ale je dobré stý start oslavit výhrou i s nulou na kontě. Zápas v Arménii totiž byl pro další vývoj skupiny extrémně důležitý a o to víc jsem rád, že jsme ho dokázali zvládnout na to, pod jakým jsme byli tlakem. Zápas v Arménii vůbec nebyl jednoduchý," uvedl Čech po utkání v Jerevanu.

Ani nechtěl domýšlet, co by se stalo, kdyby Češi znovu klopýtli. Předchozí porážka s Dánskem a bezbranková remíza s Bulharskem už tak dost podkopaly české naděje. Ale Čech a spol. kritickou situaci pod biblickou horou Ararat znovu ustáli, jako v poslední době už poněkolikáté.

"Kdybychom ale teď nevyhráli, nebo dokonce prohráli, asi by bylo po našich šancích. Sami jsme velmi dobře vnímali, že není jiné cesty než vyhrát. Cením si toho, jak jsme se s tím poprali," poznamenal Čech, kterého při příletu do Prahy potěšila také remíza 1:1 v následném vzájemném utkání rivalů Dánska a Bulharska.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté v Arménii vyhráli 3:0

Čech v Arménii nedostal čisté konto "zadarmo". Hlavně v prvním poločase musel být ve střehu a především jeho zákrok proti šanci Movsisjana byl za stavu 0:0 možná klíčový pro další průběh. "Důležité bylo, že jsme jejich šance přežili. Oni za neproměnění naopak pykali. Nám se už druhý poločas povedl. Byli jsme trpěliví, pomohl nám první gól a zápas jsme ovládli," radoval se Čech. Slova chvály měl i pro dvacetiletého útočníka Matěje Vydru, autora prvních dvou českých gólů.

"Ne nadarmo byl vyhlášen nejlepším hráčem druhé anglické ligy. Je to těžká soutěž, ale daří se mu v ní a on to v Arménii potvrdil. Fungovala mu spolupráce s Davidem Lafatou a hlavně jeho druhý gól byl bravurní," připomněl Čech druhou gólovou akci Vydry. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články