Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vydra v Arménii: Dvě branky a životní zápas

Jerevan - Fotbalová reprezentace dnes v Arménii našla dvacetiletého spasitele. Útočník Matěj Vydra v klíčovém duelu světové kvalifikace, v němž Češi mohli ztratit reálné postupové naděje, zazářil dvěma vstřelenými góly, zásadně přispěl k triumfu 3:0 a užívá si nejlepší večer kariéry. Vydra roli zachránce odmítal, byť prý tajně myslel i na zkompletování čistého hattricku.

Matěj Vydra slaví branku proti Arménii
zdroj: AP Photo autor: Hrant Khachatryan

"Asi jo, je to životní zápas," řekl Vydra. Znovu dostál pověsti velkého talentu. A když se už zápas blížil k závěru, Vydra zatoužil i po třetí brance. Ve čtvrté minutě nastaveného času však střídající Daniel Kolář zakončil únik gólovou střelou, byť se Vydra před prázdnou bránou hlásil o přihrávku. "Danovi jsem říkal, že mi mohl nahrát. Vím, že se šance na hattrick v reprezentaci už opakovat nemusí, ale třeba se ještě dočkám," přemítal Vydra.

Letos si udělal jméno ve druholigovém anglickém Watfordu, v němž během sezony nasázel dvacet branek. A v Jerevanu se konečně dočkal při sedmém startu i premiérových gólů v reprezentaci. "Každý by za dvě branky v nároďáku byl rád, já nejsem výjimkou. Já jsem ale hlavně šťastný, že jsme uhráli tři body. Šli jsme do zápasu s tím, že to musíme zlomit," připomněl Vydra, že reprezentace po páteční prohře s Dánskem hrála "o život".

Národní tým se triumfem v Jerevanu udržel ve hře. A děkovat může hlavně Vydrovi, který se střelecky zaskvěl ve 47. a 81. minutě. Nejprve se prosadil zblízka hlavičkou, pak po skvělé individuální akci, kterou zakončil prudkou a přesnou ranou. "Musím poděkovat spoluhráčům. První gól mi na hlavu posadil Jarda Plašil, před druhým mi výborným presinkem pomohl Dan Kolář," řekl rodák z Chotěboře.

Sám prý nepodléhal panice, když Češi v Jerevanu v poločase hráli bez branek. "V poločase jsme si říkali, že gól přijde. Už v první půli jsme měli nějaké náznaky, pak jsme to už dokázali dotáhnout. Jsem šťastný, že to vyšlo zrovna na mě. Po těch dvou gólech jsme si zápas už hlídali," radoval se Vydra. Dnes mu prý sedělo i to, že poprvé v národním týmu nastoupil na hrotu útoku, zatímco v předchozích zápasech hrál na pravém křídle.

Matěj Vydra:

"Na hrotu je to trochu něco jiného, cítím se tam lépe než v záloze. I proto, že tam mám víc síly na útočení. Snad to dnes bylo znát. Já jsem každopádně rád, že jsem se trenérovi takhle odvděčil."

Vydra rovněž věří, že se reprezentace výhrou v Arménii dostala z nejhoršího. "Můžeme jet domů trochu v klidu, protože jsme věděli, o co dnes jde. Ale příště nás čeká zápas s Itálií, což bude úplně jiný zápas než v Arménii. Ale v naší situaci se nic nemění, prohry si už dovolit nemůžeme," připomněl Vydra, že Češi už v kvalifikaci v pěti zápasech poztráceli sedm bodů a dál balancují na hraně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články