Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lvíčata remizovala s Ukrajinou 1:1

Mladá Boleslav - Česká fotbalová reprezentace do 21 let remizovala v přípravném utkání s Ukrajinou 1:1. Z jediné české střely na branku se ve 34. minutě prosadil Václav Kadlec, po změně stran však srovnal Budkivskij.

Utkání ČR - Ukrajina
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Češi, kteří v říjnové baráži proti Rusku neúspěšně usilovali o účast na letošním evropském šampionátu, odehráli v listopadu duel se Švédskem, kouč Jakub Dovalil ale považuje za oficiální začátek přípravy směrem k domácímu mistrovství Evropy až nynější dvojutkání s Ukrajinou a Tureckem.

Jeho svěřenci vstoupili do nové éry s chutí a v prvním poločase působili aktivnějším dojmem. Do vedení se mohli dostat už po třinácti minutách, kdy Holeš odcentroval ze strany, ale nabíhající Přikryl poslal sám před brankářem Kovalem hlavičku vysoko nad. Ukrajinci několikrát zahrozili rychlým brejkem po českých ztrátách míče ve středu hřiště. Po půlhodině hry se hnal z pravé strany do šance Karavajev, jeho střílený centr ale srazil Koubek a k dorážce už se hostující Babenko nedostal.

Česko - Ukrajina 1:1 (1:0)

Branky: 34. Kadlec - 47. Budkivskij. Rozhodčí: Vnuk (SR) - Moláček, T. Kovařík (oba ČR). ŽK: Rolinc - Nasonov, Budkivskij, Karavajev, Bujalskij.

Česko: Koubek - Holeš, Kysela, Kalas, Hybš - Přikryl, Petrák (63. Houska), Zmrhal, Frýdek (46. Fantiš) - Kadlec - Rolinc (63. Skalák). Trenér: Dovalil.

Ukrajina: Koval - Nasonov, Orděc, Nepliach, Curikov - Kalztvzncev, Boblat (46. Malinovskij), Ozarkiv (46. Bujalskij), Babenko, Karavajev - Budkivskij (71. Bochašvili). Trenér: Jakovenko. 

Vzápětí šli Češi do vedení. Po chybě v ukrajinské rozehrávce postupoval na Kovala ze strany Kadlec a chladnokrevnou přízemní střelou otevřel skóre. Sparťanský útočník, jenž stejně jako stoper Kalas už nakoukl do dospělé reprezentace, si trochu spravil chuť po baráži s Ruskem, ve které neproměnil několik šancí včetně penalty a dostal červenou kartu.

Začátek druhé půle ale českému celku vůbec nevyšel. Ukrajinci zvýšili tlak a svůj zlepšený výkon korunovali už po dvou minutách. Curikovův přízemní centr prošel celým vápnem až k Budkivskému a ten sám před Koubkem nezaváhal. Jinak po změně stran přibyly hlavně fauly a slovenský sudí Vnuk udělil na přípravu nezvykle vysoký počet pěti žlutých karet. Po Kalasově zaváhání mohl rozhodnout Karavajev, ale velkou šanci i s Koubkovým přispěním neproměnil. Na druhé straně mířil mimo střídající Fantiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články