Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednadvacítka může v baráži dostat Slováky, Rusy či Srby

Nyon (Švýcarsko) - Česká fotbalová jednadvacítka bude při pátečním losování baráže pro mistrovství Evropy mezi sedmi nasazenými, a vyhne se tak nejtěžším soupeřům, kterými jsou Španělsko, Anglie, Nizozemsko, Německo, Itálie a Francie. Sedm barážových duelů se bude hrát v polovině října a jejich vítězové postoupí na závěrečný turnaj do Izraele.

Češi mohou narazit na bývalé federální partnery Slováky nebo na velmi nebezpečné Rusy. Může dojít i na reprízu neúspěšné baráže z roku 2003, v níž je vyřadilo Švýcarsko. Dalšími možnými soupeři jsou Švédsko, Srbsko, Dánsko a Norsko.

Vyplývá to z rozdělení týmů, které dnes zveřejnila UEFA. O nasazení rozhodovaly koeficienty jednotlivých týmů, vypočtené z výsledků tří posledních kvalifikačních cyklů. Lepší bilanci než Češi měli jen Španělé.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čeká v pátek los baráže

Trenér Jakub Dovalil se chtěl vyhnout Francii, což se mu splní. "Přál bych si Slováky, naopak bych nechtěl Rusko," řekl český záložník Jan Kopic. Švýcarsku mají Češi v baráži co vracet, před devíti lety s nimi vypadli po penaltovém rozstřelu. První zápas venku přitom vyhráli 2:1, doma ale ztratili jednogólové vedení.

Barážové dvojzápasy se budou hrát od 12. do 16. října. Nemohou v nich na sebe narazit mužstva, která se utkala v kvalifikační skupině. Šampionát se hraje příští rok v červnu v Izraeli, pořadatelská země má účast jistou.

Nasazené týmy: Španělsko, Česko, Anglie, Nizozemsko, Německo, Itálie, Francie.Nenasazené týmy: Švýcarsko, Švédsko, Rusko, Srbsko, Dánsko, Slovensko, Norsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články