Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brazílie s klidem přehrála Japonsko 3:0

Brasília - Brazílie vstoupila do domácího Poháru vítězně, když s přehledem porazila Japonsko 3:0. Výhru Kanárkům zařídil hned v úvodu parádní střelou Neymar, druhý gól znovu tři minuty po začátku poločasu vstřelil Paulinho. Tři body Brazilcům zpečetil v nastavení Jo.

Slavící Neymar
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Marcio Machado

Úvodnímu utkání konfederačního turnaje v metropoli Brasília předcházely demonstrace, v nichž zhruba 500 místních obyvatel protestovalo proti příliš vysokým nákladům na pořádání turnaje i mistrovství světa v příštím roce. Při zásahu policie slzným plynem bylo asi třicet aktivistů zraněno a dvacet zatčeno.

Brazilci hráli první soutěžní zápas od července 2011, kdy na Copě Amérika podlehli na penalty Paraguayi. Začátek však "kanárkům" vyšel výborně. Fred ve třetí minutě těsně před šestnáctkou sklepl míč Neymarovi a nová ofenzivní posila Barcelony se povedenou ranou z první trefila přesně k tyči.

Na druhé straně v úvodní dvacetiminutovce dvakrát zahrozil Honda, ale jeho střelu z přímého kopu i další pokus ze hry vyrazil pozorný brankář Júlio César. Na konci první půle pak Brazilec Hulk jen těsně minul horní růžek a jeho spoluhráče Freda výborně vychytal gólman Kawašima. Domácí se prosadili i ve třetí minutě druhého poločasu. Centr z pravé strany se dostal k Paulinhovi a defenzivní záložník přízemní střelou propálil japonského brankáře.

V závěru zápasu Brazílie kontrolovala vedení. Asi největší šanci Japonska měl střídající Maeda, ale jeho pokus zlikvidoval brankář César. Třetí branku favorita přidal ve třetí minutě nastaveného času střídající útočník Jo, který přesnou střelou zakončil povedenou individuální akci záložníka Oscara. V druhém utkání skupiny A se v neděli utká Itálie s Mexikem.

Brazílie - Japonsko 3:0 (1:0)

Branky: 3. Neymar, 48. Paulinho, 90.+3 Jo. Rozhodčí: Proenca (Portug.). Diváci: 67.423.

Brazílie: J. César - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - L. Gustavo, Paulinho - Hulk (75. Hernanes), Oscar, Neymar (74. Lucas) - Fred (81. Jo). Trenér: Scolari.
Japonsko: Kawašima - Učida, Jošida, Konno, Nagatomo - Hasebe, Endo (78. Hosogai) - Kijotake (51. Maeda), Honda (89. Inui), Kagawa - Okazaki. Trenér: Zaccheroni. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články