Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krize Liberce pokračuje, v poháru je blízko vyřazení

Praha - Fotbalisté druholigového Třince ve čtvrtfinále Poháru FAČR překvapivě porazili poslední celek první ligy Liberec 3:1. Ve druhém duelu remizovala Mladá Boleslav 2:2 se Slováckem na hřišti v Kunovicích, když domácí vyrovnali pět minut před koncem.

Třinec, jenž se přitom ve druhé lize rovněž trápí a hraje o záchranu, vstoupil do utkání skvěle a už ve 4. minutě ho poslal do vedení Smetana. Liberec sice po přestávce vyrovnal zásluhou Delarge, domácí ale v závěru strhli vedení na svou stranu a vytvořili si nadějnou pozici před odvetou. V 80. minutě se o to postaral Dedič a o sedm minut později Motyčka.

Liberec, který se před zápasem netajil, že důležitější je pro něj nedělní existenční duel v lize s Brnem, prodloužil své čekání na první jarní výhru na šest zápasů. Proti Třinci navázali Severočeši na ligovou sérii čtyř porážek a jedné remízy.

Slovácko se sice proti Mladé Boleslavi ujalo vedení zásluhou Diviše, hosté ale dokázali skóre otočit. Ve 35. minutě se trefil Wágner a do vedení Středočechy poslal po přestávce Skalák, který nastoupil jen den po přípravném utkání české jednadvacítky proti Portugalsku, v němž vstřelil svou první reprezentační branku. Za domácí pět minut před koncem vyrovnal Košút a hosté se zlobili, že asistent rozhodčího neodmával ofsajd.

"Remíza z problematické branky krátce před koncem mě mrzí stejně jako fakt, že minimálně třetí gól na vítězství jsme mohli vstřelit. Každopádně jsme měli uhrát lepší výsledek," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím. "Na začátku utkání jsme byli v obraně děraví jako cedník a zaslouženě inkasovali gól. Teprve po vyrovnávací brance jsme začali hrát, jak jsme si řekli," dodal.

Poslední úvodní čtvrtfinále mezi Teplicemi a Plzní se hraje za týden. Sparta s Jabloncem už proti sobě nastoupily v polovině března a letenský celek zvítězil 2:1.

Výsledky čtvrtfinále Poháru FAČR:

Třinec - Liberec 3:1 (1:0)
Branka: 4. Smetana, 80. Dedič, 87. Motyčka - 56. Delarge. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pochylý. ŽK: Kubáň - Frýdek, Pokorný, Breznaník. Diváci: 514.

Slovácko - Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 8. Diviš, 85. Košút - 35. Wágner, 57. Skalák. Rozhodčí: Marek - Arnošt, Hock. ŽK: Ďuriš, Bořil (oba M. Boleslav). Diváci: 1022.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články