Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Ústí vyhrálo ve Frýdku-Místku a odsoudilo jej k sestupu, Vítkovice živí naději

Karty byly rozdány jasně. Pokud chtěl Frýdek-Místek udržet naději na setrvání ve druhé lize, musel ve 29. kole zdolat Ústí nad Labem. Svěřenci Martina Pulpita ovšem prohráli 1:2. Vítkovicím se naopak podařilo zvítězit, konkrétně nad Sokolovem 4:2, a v posledním 30. kole si zahrají v přímém souboji v Ústí nad Labem o záchranu. Už jistý tandem postupujících Opava - Příbram suverénně porazil Hradec Králové, respektive Pardubice.

Ústí vedlo ve Frýdku-Místku zásluhou přesné hlavičky útočníka Jakubova ze začátku druhé půle, nicméně domácí Tandir brzy srovnal. Potřebný druhý gól ovšem Slezané nedali. Naopak. Otevřeli hru a v závěru udeřili Severočeši. Jakubov sice nejprve neproměnil penaltu, ale v poslední minutě se chytrým obstřelem prosadil Novotný.

Ústí se radovalo počtvrté za sebou a na čtrnáctém místě má tříbodový náskok před patnáctými Vítkovicemi, které uspěly v přestřelce se Sokolovem. Dvěma góly k tomu pomohl forvard Mišinský. 

Zbylé celky už mají po 29. kole jistotu záchrany. Táborsko je na tom sice po remíze 1:1 ve Varnsdorfu bodově stejně jako Ústí, ale v případě minitabulky tří mužstev by na tom bylo nejlépe. Setrváním ve FNL se pyšní i oba týmy z hlavního města - Žižkov zásluhou vítězství 2:1 ve Vlašimi a nováček Olympia Praha po domácím triumfu 4:1 nad Znojmem.

Opava oslavila návrat do nejvyšší soutěže už po předminulém kole, přesto k souboji na půdě loňského účastníka první ligy Hradce Králové přistoupila stoprocentně koncentrovaná a po třech remízách 1:1 za sebou naplno bodovala. Slezané rozhodli už v první půli, kterou ovládli 3:0. Příbram, jež postoupila v minulém kole, při domácí rozlučce se sezonou dominovala a Pardubice zdolala 3:1. Dva góly vstřelil Hlúpik.

O šampionovi soutěže se tak rozhodne až v posledním 30. kole. Opava si před Středočechy drží dvoubodový náskok a doma přivítá sestupující Frýdek-Místek. Příbram uzavře úspěšný ročník ve Znojmě.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram si po postupu smlsla na Pardubicích

29. kolo druhé fotbalové ligy:

Frýdek-Místek - Ústí nad Labem 1:2 (0:0)
Branky: 54. Tandir - 50. Jakubov, 90. Novotný. Rozhodčí: Ardeleanu - Boček, Flimmel. ŽK: Literák, Biolek, Mravec, Varadi, Tandir - Pilík, Leibl, Pokorný, Zeman. Diváci: 789.

Vítkovice - Sokolov 4:2 (2:1)
Branky: 13. a 51. z pen. Mišinský, 24. Motyčka, 63. Twardzik - 28. Silný, 70. Končal. Rozhodčí: Nenadál - Myška, Černý. ŽK: Mrázek - Bolek, Silný. Diváci: 611.

Hradec Králové - Opava 1:4 (0:3)
Branky: 81. Pázler - 7. Schaffartzik, 14. vlastní Kvída, 37. Hrabina, 73. Kuzmanovič z pen. Rozhodčí: Houdek - Vlček, Vít. ŽK: Plašil, Urma - Puškáč, Radič. Diváci: 1025.

Příbram - Pardubice 3:1 (1:0)
Branky: 44. a 57. Hlúpik, 49. Fantiš - 71. Mužík. Rozhodčí: Berka - Kubec, Kotalík. ŽK: Průcha, Januška - Mužík, Sokol. Diváci: 3100.

České Budějovice - Třinec 0:0
Rozhodčí: Machálek - Fišer, Kožár. ŽK: Šumbera (Třinec). Diváci: 465.

Vlašim - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 84. Dao - 53. a 61. Musa. Rozhodčí: Vojkovský - Pochylý, Polák. ŽK: Štochl - Trávníček, Kuchta, Urbanec. ČK: 72. Trávníček. Diváci: 543.

Varnsdorf - Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 65. Ondráček - 89. Musiol. Rozhodčí: Orel - Koval, Vodrážka. ŽK: Zbrožek, Ondráček, Zieris, Bláha - Šandera, Mršič, Kučera. Diváci: 530.

Olympia Praha - Znojmo 4:1 (2:0)
Branky: 16. Mulazimis, 29. Keita, 47. Fišl, 80. Vasileiu - 67. Javůrek. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Hock. ŽK: Giditz - Malár, Čeredea, Machuča. Diváci: 260.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články