Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Opava podruhé jen remizovala, Příbram zvládla klíčový duel

Podruhé v řadě si lídr druhé ligy připsal jen bod. Opava tentokrát remizovala ve Vlašimi, kdy výsledek 2:2 zachraňovala v závěru, jelikož dvanáct minut před koncem ještě prohrávala 0:2. Slezané tak mají na čele už jen tříbodový náskok před Příbramí, která zvládla důležitý duel s Hradcem Králové, v němž zvítězila 2:0. Středočeši mají navíc utkání k dobru.

Jan Matoušek střílí gól do sítě Hradce Králové
zdroj: facebook.com/1.FK Příbram

Vlašimi se podařilo favorita zaskočit, ale v první půli se ještě nedokázala prosadit střelecky. Skóre otevřel až v 56. minutě Hadaščok a o čtvrthodinu později přidal druhý gól Badocha. Deset minut nato ale po rohovém kopu snížil Puškáč a pět minut před koncem srovnal Kayamba.

Opava díky tomu prodloužila sérii neporazitelnosti na devět zápasů, ale po druhé remíze dala Příbrami šanci se bodově dotáhnout. Vlašim, která už pět zápasů v řadě nevyhrála, je osmá.

Na třetí místo se posunuly Pardubice díky vítězství 1:0 na Žižkově. Gól dal po rohovém kopu Černý a východočeský celek díky němu prodloužil sérii neporazitelnosti venku na šest zápasů. Hosté také ukázali, proč mají nejlepší obranu v soutěži, a gólman Knobloch udržel devátou nulu v sezoně. Naopak Žižkov prohrál třetí z posledních čtyř duelů a je jedenáctý.

Na opačném konci tabulky Varnsdorf zvládl důležitý záchranářský souboj s předposledním Ústím nad Labem a díky brance Durdeviče vyhrál 1:0. Díky vítězství odskočil dnešnímu soupeři i posledním Vítkovicím na rozdíl osmi bodů.

Příbram zlomila souboj účastníků minulého ročníku první ligy už v úvodním poločase. Ve 3. minutě se na hranici pokutového území zbavil svého strážce Matoušek a technickou střelou k pravé tyči otevřel skóre. Poté sice neproměnil penaltu zkušený Grajciar, ale Matoušek těsně před odchodem do kabin náskok domácích zdvojnásobil. 

Hradec Králové uchránil od většího přídělu brankář Ottmar. Jeho spoluhráči se v ofenzivě až na pár výjimek trápili a přišli o vítěznou sérii, která trvala čtyři zápasy.  

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram zdolala Hradec 2:0 a upevnila si druhé místo

Květon vychytal Třinec a zařídil Vítkovicím cenný bod

Třinec výsledkově nenavázal na výkon z minulého kola, v němž dokázal statečně vzdorovat (1:1) suverénní Opavě. Během prvního poločasu si vypracoval několik možností ke skórování, ale žádný z trojice Masař, Buchvaldek, Vaněk nedokázal rozvlnit síť. Vítkovice kontrovaly zajímavou příležitostí Hýbla, kterého s notnou dávkou štěstí vychytal domácí Paleček.

Po změně stran se fanoušci dočkali jediné, zato stoprocentní šance. Přímý kop z pravého křídla vrátil v 81. minutě před branku Dedič a osamocený Čelůstka mohl z bezprostřední blízkosti rozhodnout. Hostující gólman Květon se ovšem bleskově přemístil a hlavičku třineckého obránce dokázal tygřím skokem zneškodnit.   

Druhé lize se mimo jiné věnoval i další díl Fotbal fokus podcastu: (69:35 - 74:35)

Na bodový zisk Vítkovic odpověděl velmi rychle Frýdek-Místek, jenž dokázal uspět na hřišti nováčka Olympie Praha. Úvodní tlak zužitkoval přesnou ranou Willwéber a po změně stran přidali další góly Slaninka, Varadi a střídající Mozol. Domáci už stačili jen zkorigovat zásluhou řeckého kapitána Katidise. 

Svěřenci Martina Pulpita si proto polepšili v tabulce a na čtrnáctém místě mají aktuálně čtyřbodový náskok na předposlední Ústí nad Labem, které čeká nedělní utkání ve Varnsdorfu. Olympia sice nevyhrála počtvrté za sebou, ale přesto zůstává v klidném středu druhé nejvyšší soutěže.

23. kolo druhé fotbalové ligy:

Vlašim - Opava 2:2 (0:0)

Branky: 56. Hadaščok, 69. Badocha - 78. Puškáč, 85. Kayamba. Rozhodčí: Berka - Ratajová, Vít. ŽK: Vodháněl - Zapalač. Diváci: 810.

České Budějovice - Sokolov 4:1 (2:0)

Branky: 6. Havel z pen., 28. Sukisa, 50. Javorek, 78. Táborský - 63. Kosak. Rozhodčí: Rejžek - Petřek, Šimáček. ŽK: Sukisa, Novák, Hašek - Dvořák, Končal, Hlavatý. Diváci: 755.

Varnsdorf - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)

Branka: 20. Durdevič. Rozhodčí: Marek - Caletka, Fišer. ŽK: Kozma, Rudnytskyy - Ťok. Diváci: 819.

1. FK Příbram - FC Hradec Králové 2:0 (2:0)

Branky: 3. a 42. Matoušek. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Flimmel. ŽK: Průcha, Antwi - Miker, Vlkanova, Eliáš. Diváci: 2211.

Třinec - Vítkovice 0:0

Rozhodčí: Dubravský - Kotík, Melichar. ŽK: Bedecs - Žondra, Motyčka, Cverna.
Diváci: 601.

Olympia Praha - MFK Frýdek-Místek 1:4 (0:1)

Branky: 87. Katidis - 21. Willwéber, 65. Slaninka z pen., 66. Varadi, 83. Mozol. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Vlasjuk. ŽK: Krčula, Chvěja (oba Frýdek-Místek).
Diváci: 250.

MAS Táborsko - 1. SC Znojmo 0:1 (0:1)

Branka: 20. Pospíšil. Rozhodčí: Klíma - Kožár, Kubec. ŽK: Navrátil, Kučera - Helísek. Diváci: 723.

Viktoria Žižkov - Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 23. Černý. Rozhodčí: Julínek - Polák, Podaný. ŽK: Urbanec, Čermák, Pavlata, Kuchta, Trávníček - Mužík, Čelůstka, Sokol. Diváci: 1030.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy