Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Táborský řádil na Střeleckém ostrově, České Budějovice porazily Opavu

Šlágr 12. kola Fotbalové národní ligy opanovaly České Budějovice, které před vlastními příznivci zdolaly Opavu 2:1. Oba góly vítězného mužstva vstřelil zkušený záložník Ivo Táborský, trefu hostí obstaral Joel Kayamba. Jihočeši se ziskem plného počtu bodů osamostatnili v čele tabulky druhé nejvyšší soutěže. Dva body ztrácí Třinec po hubeném triumfu nad Pardubicemi. Dosavadní lídr ze Slezska je třetí. Sestupové pásmo opustil Varnsdorf, který porazil 1:0 Frýdek-Místek.

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Jihočeský triumf režíroval dvaatřicetiletý Táborský. U prvního gólu prokázal pohotovost, když odražený míč poslal z hranice pokutového území za záda gólmana Viléma Fendricha střelou z voleje. Druhý zásah si připravil individuálně a křižným pokusem rozhodl o důležité výhře Českých Budějovic, které nenalezly přemožitele už pětkrát za sebou.

Slezský FC naopak podruhé v řadě nezvítězil. Rychlonohý záložník Kayamba sice v 55. minutě dokázal vyrovnat, ale na druhou trefu bývalého hráče Slavie nebo Mladé Boleslavi už svěřenci Romana Skuhravého odpovědět nedokázali. Po vyloučení Schaffartzika si nevypracovali žádnou možnost ke skórovaní a ze Střeleckého ostrova odjeli s prázdnou.     

Jeden z magnetů 12. kola spěl k bezbrankové remíze, v nastaveném čase nicméně převážil misky vah na svou stranu Třinec. K přímému kopu z rohu pokutového území se totiž postavil Kateřiňák, střílený centr nikdo z hráčů netečoval a míč se zastavil až v síti za bezmocným gólmanem Milanem Knoblochem. Hlavní rozhodčí Milan Matějček následně ukončil zápas a domácí slavili důležité vítězství.

Cenný triumf si připsaly i Vítkovice. V úvodních deseti kolech sice ani jednou nevyhrály a patřila jim poslední pozice, ale od příchodu trenéra Ludevíta Grmely jsou stoprocentní. Po domácím skalpu favorizované Příbrami uspěly i na stadionu Evžena Rošického. Proti Olympii se ve 37. minutě prosadil Vasiljev a v závěru stanovil konečný výsledek 0:2 proměněnou penaltou Vladimír Mišínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Žižkov vyhrál nad Znojmem 2:1

Poslední Varnsdorf porazil 1:0 předposlední Frýdek-Místek a opustil sestupové příčky. Jedinou branku duelu ve Varnsdorfu vstřelil už ve čtvrté minutě Fahrudin Durdevič. Domácí díky němu z poslední šestnácté příčky poskočili na čtrnáctou. 

Uspěl i Žižkov, který si poradil 2:1 se Znojmem a vyhrál i druhý zápas pod vedením nového trenéra Bohuslava Pilného. Ten minulý týden nahradil Davida Vavrušku a poprvé vedl Viktorii v minulém kole, kdy vítězstvím 3:0 v Ústí nad Labem ukončil pražský celek sérii tří porážek. O domácí výhře nad Znojmem rozhodl tři minuty před koncem Lukáš Stratil.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Opava 2:1 (1:0)
Branky: 30. a 65. Táborský - 56. Kayamba. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Novák. ŽK: Čavoš, Javorek (oba Č. Budějovice). ČK: 74. Schaffartzik (Opava). Diváci: 2413.

Třinec - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Kateřiňák. Rozhodčí: Matějček - Antoníček, Dresler. ŽK: Bedecs, Reintam - Kopřiva. Diváci: 473.

Olympia Praha - Vítkovice 0:2 (0:1)
Branky: 37. Vasiljev, 86. Mišinský z pen. Rozhodčí: Klíma - Vitner, Kožár. ŽK: Rothe, Duben, Hejný - Matěj, Mrázek, Twardzik. Diváci: 285.

Varnsdorf - Frýdek-Místek 1:0 (1:0)
Branka: 4. Durdevič. Rozhodčí: Příhoda - Pfeifer, Podaný. ŽK: Dordič, Bláha - Slaninka, Švrček, Pielorz. Diváci: 595.

Vlašim - Táborsko 2:2 (1:1)

Branky: 2. Janda, 80. Vyhnal - 22. Mršič, 58. Musiol. Rozhodčí: Machálek - Horák, Poživil. ŽK: Piško - Kučera, Hell. ČK: 75. Navrátil (Táborsko). Diváci: 638.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články