Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Táborský řádil na Střeleckém ostrově, České Budějovice porazily Opavu

Šlágr 12. kola Fotbalové národní ligy opanovaly České Budějovice, které před vlastními příznivci zdolaly Opavu 2:1. Oba góly vítězného mužstva vstřelil zkušený záložník Ivo Táborský, trefu hostí obstaral Joel Kayamba. Jihočeši se ziskem plného počtu bodů osamostatnili v čele tabulky druhé nejvyšší soutěže. Dva body ztrácí Třinec po hubeném triumfu nad Pardubicemi. Dosavadní lídr ze Slezska je třetí. Sestupové pásmo opustil Varnsdorf, který porazil 1:0 Frýdek-Místek.

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Jihočeský triumf režíroval dvaatřicetiletý Táborský. U prvního gólu prokázal pohotovost, když odražený míč poslal z hranice pokutového území za záda gólmana Viléma Fendricha střelou z voleje. Druhý zásah si připravil individuálně a křižným pokusem rozhodl o důležité výhře Českých Budějovic, které nenalezly přemožitele už pětkrát za sebou.

Slezský FC naopak podruhé v řadě nezvítězil. Rychlonohý záložník Kayamba sice v 55. minutě dokázal vyrovnat, ale na druhou trefu bývalého hráče Slavie nebo Mladé Boleslavi už svěřenci Romana Skuhravého odpovědět nedokázali. Po vyloučení Schaffartzika si nevypracovali žádnou možnost ke skórovaní a ze Střeleckého ostrova odjeli s prázdnou.     

Jeden z magnetů 12. kola spěl k bezbrankové remíze, v nastaveném čase nicméně převážil misky vah na svou stranu Třinec. K přímému kopu z rohu pokutového území se totiž postavil Kateřiňák, střílený centr nikdo z hráčů netečoval a míč se zastavil až v síti za bezmocným gólmanem Milanem Knoblochem. Hlavní rozhodčí Milan Matějček následně ukončil zápas a domácí slavili důležité vítězství.

Cenný triumf si připsaly i Vítkovice. V úvodních deseti kolech sice ani jednou nevyhrály a patřila jim poslední pozice, ale od příchodu trenéra Ludevíta Grmely jsou stoprocentní. Po domácím skalpu favorizované Příbrami uspěly i na stadionu Evžena Rošického. Proti Olympii se ve 37. minutě prosadil Vasiljev a v závěru stanovil konečný výsledek 0:2 proměněnou penaltou Vladimír Mišínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Žižkov vyhrál nad Znojmem 2:1

Poslední Varnsdorf porazil 1:0 předposlední Frýdek-Místek a opustil sestupové příčky. Jedinou branku duelu ve Varnsdorfu vstřelil už ve čtvrté minutě Fahrudin Durdevič. Domácí díky němu z poslední šestnácté příčky poskočili na čtrnáctou. 

Uspěl i Žižkov, který si poradil 2:1 se Znojmem a vyhrál i druhý zápas pod vedením nového trenéra Bohuslava Pilného. Ten minulý týden nahradil Davida Vavrušku a poprvé vedl Viktorii v minulém kole, kdy vítězstvím 3:0 v Ústí nad Labem ukončil pražský celek sérii tří porážek. O domácí výhře nad Znojmem rozhodl tři minuty před koncem Lukáš Stratil.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Opava 2:1 (1:0)
Branky: 30. a 65. Táborský - 56. Kayamba. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Novák. ŽK: Čavoš, Javorek (oba Č. Budějovice). ČK: 74. Schaffartzik (Opava). Diváci: 2413.

Třinec - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Kateřiňák. Rozhodčí: Matějček - Antoníček, Dresler. ŽK: Bedecs, Reintam - Kopřiva. Diváci: 473.

Olympia Praha - Vítkovice 0:2 (0:1)
Branky: 37. Vasiljev, 86. Mišinský z pen. Rozhodčí: Klíma - Vitner, Kožár. ŽK: Rothe, Duben, Hejný - Matěj, Mrázek, Twardzik. Diváci: 285.

Varnsdorf - Frýdek-Místek 1:0 (1:0)
Branka: 4. Durdevič. Rozhodčí: Příhoda - Pfeifer, Podaný. ŽK: Dordič, Bláha - Slaninka, Švrček, Pielorz. Diváci: 595.

Vlašim - Táborsko 2:2 (1:1)

Branky: 2. Janda, 80. Vyhnal - 22. Mršič, 58. Musiol. Rozhodčí: Machálek - Horák, Poživil. ŽK: Piško - Kučera, Hell. ČK: 75. Navrátil (Táborsko). Diváci: 638.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články