Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Příbram vyhrála v Hradci díky povedenému startu, Budějovice se dotáhly na první Opavu

Po dohrávce devátého kola mezi Hradcem Králové a Příbramí je jisté, že na čele zůstávají s 18 body Opava a České Budějovice. Východočeši totiž nedokázali využít domácí prostředí a s Příbramí prohráli 0:2. Středočeši se naopak dotáhli na Hradec na rozdíl jednoho bodu. Na chvostu tabulky zůstávají Varnsdorf s Vítkovicemi s čekáním na první vítězství.

Duel dvou exligových celků mezi Hradcem Králové a Příbramí rozhodly už v úvodu góly Karstena Ayonga a Marka Kodra. V tabulce FNL se vítězové na sedmém místě dotáhli na šestý Hradec na rozdíl jediného bodu.

Pro Hradec to byl poslední zápas na Všesportovním stadionu předtím, než začne rekonstrukce demolicí jedné z tribun. Ovšem příliš dobře se s ním neloučil. Už v sedmé minutě neuhlídala obrana Ayonga, který střelou k tyči otevřel skóre.

Příbram byla aktivnější a Ayong měl další dobrou střelu, kterou však brankář Ottmar chytil. V 19. minutě bývalý reprezentant Skácel nacentroval z rohového kopu a stoper Kodr navýšil příbramské vedení. Náskok už si hosté pohlídali a nedovolili domácím duel zdramatizovat.

Budějovice vyhrály v Sokolově a dotáhly se na Opavu

Jihočeši výborně začali a v 11. minutě se dostali do vedení, když Pešek z úhlu propálil Bolka. Sokolovského brankáře pak těsně před pauzou zachránilo břevno po Čavošově ráně. Domácí měli ve druhém poločase převahu a sahali po vyrovnání, jenže šance neproměnili a neodvrátili pátou porážku v druholigovém ročníku. Sokolov je v neúplné tabulce dvanáctý.

Vlašim, která v týdnu vyřadila z poháru Bohemians, byla v první půli aktivnější. Odměněna byla ve 33. minutě, kdy Hadaščok utekl obraně a Radič ho musel faulovat i za cenu penalty, kterou proměnil Vyhnal. Opava však do druhé půle nastoupila jako vyměněná a hodně jí pomohlo vyrovnání Kayamby po parádní střele z dálky. Následně dvěma góly během tří minut rozhodli o výhře Kuzmanovič a Jurečka.

Také Vítkovice šly v duelu s favoritem do vedení po Urbančokově gólu, ale Třinec dokázal vývoj otočit třemi góly. Do poločasu srovnal Šumbera, v 69. minutě se prosadil Juřena a v nastavení výhru dokonal Velner. Domácí už jen stihli snížit po vlastním gólu Reintama.

Dvě branky pardubických vítězů nad Žižkovem vstřelil Pavel Černý, a s pěti zásahy se tak posunul na druhou příčku tabulky střelců. Pardubice šly do vedení v 25. minutě, kdy po Fouskově přihrávce skóroval Řezníček. Vedení mohl navýšit Jeřábek, jenže penaltu neproměnil. Ještě do poločasu však přidal pojistku Černý.

Pět minut po změně stran se Černý prosadil podruhé po přihrávce za žižkovskou obranu. Pražané v závěru už jen snížili penaltou Podrazkého za ruku ve vápně.

Dobrou formu potvrdilo Znojmo, které na svém hřišti porazilo Táborsko 2:1, vyhrálo počtvrté za sebou a patří mu čtvrtá příčka. Hosty sice poslal do vedení v 11. minutě Nešický, ale už za devět minut srovnal Teplý a v 68. minutě dokonal obrat střídající Štrombach.

Výsledky 9. kola druhé ligy

Hradec Králové - Příbram 0:2 (0:2) Branky: 7. Ayong, 19. Kodr. Rozhodčí: Mikyska - Ratajová, Vlasjuk. ŽK: Šípek, Martan - Tregler, Květ. Diváci: 934.

Pardubice - Viktoria Žižkov 3:1 (2:0) Branky: 44. a 50. Černý, 25. Řezníček - 85. Podrazký. Rozhodčí: Rejžek - Vitner, Hock. ŽK: Rybička - Mareš, Hašek, Kodeš. Diváci: 760.

Opava - Vlašim 3:1 (0:1) Branky: 47. Kayamba, 61. Kuzmanovič, 63. Jurečka - 34. Vyhnal z pen. Rozhodčí: Julínek - Melichar, Pečenka. ŽK: Žídek, Radič, Simerský, Jursa - Hadaščok, Skopec, Piško. Diváci: 2273.

Vítkovice - Třinec 2:3 (1:1) Branky: 9. Urbančok, 90.+3 vlastní Reintam - 29. Šumbera, 69. Juřena, 90.+1 Velner. Rozhodčí: Lerch - Boček, Pfeifer. ŽK: Cverna, Matěj - Reintam. Diváci: 472.

Baník Sokolov - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1) Branka: 11. Pešek. Rozhodčí: Mrázek - Hrabovský, Horák. ŽK: Machek - Čavoš, Kladrubský, Pešek, Mashike Sukisa. Diváci: 1260.

1. SC Znojmo - MAS Táborsko 2:1 (1:1) Branky: 20. Teplý, 68. Štrombach - 11. Nešický. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Lakomý. ŽK: Lacko - Kučera, Hell. Diváci: 565. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články