Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do čela se posunuly České Budějovice, Táborsko slaví první vítězství

Praha – Ve vyrovnané špičce druhé ligy jsou aktuálně na první příčce České Budějovice. Jihočeši porazili v šestém kole Ústí nad Labem 2:0 a využili zaváhání SFC Opava, který prohrál ve Znojmě 1:2. Pardubice otočily stav proti Sokolovu a připsaly si čtvrtý triumf v sezoně. Naopak Příbram se nadále víceméně trápí, tentokrát remizovala 1:1 na půdě Žižkova. Ztratil i Hradec Králové, jenž remizoval 0:0 v Třinci. V pondělní dohrávce si Táborsko jednoznačně poradilo s Frýdkem-Místkem.

Utkání České Budějovice - Ústí nad Labem
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Českým Budějovicím proti Ústí pomohla vydařená dvouminutovka druhé půle. Po zahozené šanci hostů předvedli domácí v 56. minutě hezkou kombinační akci a Táborského přihrávku proměnil Pešek. Krátce nato se Peškův centr odrazil k Javorkovi a ten definitivně rozhodl. Zaskočení hosté už na dvojitý úder nedokázali odpovědět.

Hradec měl šance jen v úvodu, ale Pázler v zakončení selhal a Nosek trefil pouze břevno. Po změně stran trefili břevno i Třinečtí po pokusu Dediče, kterého vzápětí vychytal gólman Ottmar. Oba celky se tak rozešly bez branek stejně jako Varnsdorf s Vítkovicemi.

Opava nevyužila šanci vyrovnat v čele tabulky České Budějovice a ve Znojmě poprvé v sezoně prohrála. Po hodině hry se domácí ujali vedení pokutovým kopem Šamánka po faulu na Štrombacha. Čtyři minuty před koncem rozhodl Teplý. Za hosty sice rychle snížil Kayamba, ale Opava už neměla čas na odvrácení porážky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Hradec Králové

Nováček Olympia Praha má druhou výhru, když i v deseti udolal Vlašim 1:0. Ve 41. minutě se o to zasloužil řecký útočník Katidis, který po závaru ve vápně dorazil míč do sítě. V 55. minutě šla Olympia do deseti poté, co Maršálek dostal druhou žlutou kartu. Vlašimští se toho snažili využít, ale hosty podržel brankář Soukup, proti kterému třikrát selhal Hašek.

Pardubičtí sice prohrávali od deváté minuty, kdy se z přímého kopu trefil Jan Kosak, ale ještě do přestávky vyrovnali. Dorážkou ve skluzu se o to po půlhodině hry postaral Pavel Černý. Stejný hráč poté v 70. minutě rozhodl o výhře východočeského celku. Černý tak ukončil sokolovskou sérii tří zápasů bez porážky, během které svěřenci trenérů Vítězslava Hejreta a Pavla Horvátha jednou vyhráli a dvakrát remizovali.

Příbram po výhrách nad Táborskem a Varnsdorfem vedla i na Žižkově. V úvodu druhého poločasu se střelou do protipohybu brankáře prosadil Danoski, který skóroval ve třetím z posledních čtyř utkání. Domácí ale stihli brzy odpovědět poté, co Hašek zužitkoval centr na vzdálenější tyč. Příbram mohla ještě vyhrát, ale Květ trefil jen břevno.

Táborsko doma přejelo Frýdek-Místek a poprvé v sezoně vyhrálo

Domácí vykročili za třemi body v desáté minutě, kdy nápaditý signál po rohovém kopu zakončil gólem kapitán Jakub Navrátil. Ve 49. minutě se položil do centru Aleš Nešický a nekompromisním volejem pod břevno zvýšil. Skóre pak čtvrthodinu před koncem uzavřel z penalty Zbyněk Musiol. Jihočeský celek proto poskočil na dvanácté místo tabulky o bod před Frýdek-Místek, který je čtrnáctý.

Kdo je letos největším favoritem druhé ligy? I tomu se věnoval uplynulý díl Fotbal fokus podcastu

Výsledky 6. kola druhé ligy

Pardubice - Sokolov 2:1 (1:1) Branky: 30. a 70. Černý - 9. Kosak. Rozhodčí: Berka - Polák, Pfeifer. ŽK: Černý, Rybička - Machek, A. Ševčík, Jakub Dvořák I, Kosak. Diváci: 610.

Viktoria Žižkov - Příbram 1:1 (0:0) Branky: 61. Hašek - 55. Danoski. Rozhodčí: Ardeleanu - Myška, Kotalík. ŽK: Šandera, Jelínek - Skácel, Grajciar. Diváci: 1301. 

České Budějovice - Ústí nad Labem 2:0 (0:0) Branky: 56. Pešek, 58. Javorek. Rozhodčí: Lerch - Ratajová, Vitner. ŽK: Javorek - Gilián. Diváci: 763.

Varnsdorf - Vítkovice 0:0 Rozhodčí: Rejžek - Vlasjuk, Novák. ŽK: Bláha, Da Silva - Mrázek, Ožvolda, Cverna, Matěj. Diváci: 842.

Třinec - Hradec Králové 0:0 Rozhodčí: Marek - Podaný, Hock. ŽK: Čelůstka - Mudra, Žondra. Diváci: 1077.

Znojmo - Opava 2:1 (0:0) Branky: 61. Šamánek z pen., 86. Teplý - 88. Kayamba. Rozhodčí: Houdek - Kožár, Kubec. ŽK: Veselý, Štrombach, Javůrek, Čereda (všichni Znojmo). Diváci: 1250.

Táborsko - Frýdek-Místek 3:0 (1:0) Branky: 10. Navrátil, 49. Nešický, 75. Musiol z pen. Rozhodčí: Jílek - Mokrusch, Petřík. ŽK: Navrátil - Biolek. Diváci: 1093.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články