Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradec porazil Pardubice a dotáhl se na vedoucí Opavu a Budějovice

Praha - Fotbalisté Hradce Králové porazili ve 3. kole druhé ligy Pardubice 2:1 a druhou výhrou v sezoně a udrželi kontakt s Opavou a Českými Budějovicemi. Slezané o víkendu zvítězili v Ústí nad Labem 5:2, sedm bodů mají i České Budějovice po výhře 3:2 ve Varnsdorfu.

Pardubice v derby vedly, ale poslední půlhodinu dohrávaly o deseti bez vyloučeného Jiřího Pirocha, čehož Hradec využil k obratu.

O krásný moment se ve 13. minutě postaral Pavel Černý, jenž dělovkou ze 30 metrů poslal Pardubice do vedení. Prosadil se tak proti svému bývalému celku, za který hrál ještě na jaře.

Krátce po změně stran mohli hosté zvýšit, ale Ladrovu střelu vytáhl gólman Ottmar na břevno. Brzy nato však Piroch zahrál ve vápně rukou, dostal druhou žlutou kartu a Pardubice šly do oslabení.

Hradec navíc měl výhodu pokutového kopu a Pázler srovnal. V 73. minutě Hradec dokonal obrat, kdy rohový kop Jirsáka propadl k Schwarzovi a ten hlavou zařídil vítězství.

Slezané zahájili cestu za ziskem plného počtu bodů už ve 4. minutě, kdy po centru z pravé strany otevřel skóre Kuzmanovič. O dvě minuty později si navíc Kayambův centr srazil do vlastní branky Zeman.

V úvodu druhé půle sice snížil povedeným volejem Miskovič, jenže Kuzmanovič krásnou střelou do horního růžku vrátil hostům dvougólový náskok. Opavské vítězství následně zvýraznili Stříž s Kayambou. Na konečných 2:5 upravil těsně před koncem Pilík.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava si zastřílela v Ústí nad Labem a vede FNL

Olympia mohla pomýšlet i na tři body. Nad Žižkovem totiž dvakrát vedla, ale Viktoria pokaždé odpověděla. Skóre otevřel v 8. minutě Hejný, který z deseti metrů usměrnil do sítě Vopatovu přihrávku. Vyrovnání obstaral Musa, jenže domácí si vytvořili velký tlak a těsně před poločasem ho zužitkovali v gól zásluhou Žežulky.

V 60. minutě ovšem defenziva Olympie zcela zapomněla na Bazala, ten se ocitl sám před brankářem Frydrychem a lobem srovnal. Stejný hráč trefil krátce nato břevno a při další šanci neprostřelil gólmana. Nováček poté dohrával o deseti bez vyloučeného Maršálka, přesto mohl výhru strhnout na svou stranu. Řecký útočník Katidis nicméně ve dvou šancích selhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympia Praha drží po remíze s Žižkovem neporazitelnost

Po třetím kole už není týmu bez zaváhání, jelikož dosud stoprocentní Třinec prohrál ve Frýdku-Místku. O jediný gól se ve 44. minutě postaral pohotový Biolek. Hosté mohli srovnat, ale Šumbera i Kateřiňák trefili jen břevno.

Příbram i ve druhém utkání na Litavce zaváhala. Proti Vlašimi vedla brankou Danoského, jenže ve druhé půli hosté otočili skóre zásluhou dvou rychlých gólů Fotra. Domácí vyrovnali po standardní situaci a Kodrově hlavičce, ale v nastavení se prosadil vlašimský útočník Hadaščok a zařídil svému týmu druhou výhru v sezoně.

Vítkovice doma remizovaly se Znojmem 1:1 a stejně jako soupeř nadále čekají na první triumf v letošní sezoně. V 51. minutě ukončil bezbrankový stav hostující Teplý, ale konečný výsledek stanovil Mrázek.

Sokolov nad Táborskem vedl už od druhé minuty po Kosakově trefě, ale Táborsko dokázalo skóre otočit třemi góly. Nejprve rychle srovnal Kopřiva, před poločasem skóroval Musiol a krátce po změně stran se prosadil Nešický.

Domácí se však nevzdali a střídající Přeučil hlavou čtvrt hodiny před koncem snížil. Tlak Sokolova vyvrcholil ve třetí minutě nastavení, kdy se po závaru dostal míč k Ondřeji Ševčíkovi, který ho napálil z malého vápna do sítě a zařídil první body pro kouče Sokolova Pavla Horvátha v druholigové trenérské kariéře.

Podobný průběh měl i duel ve Varnsdorfu. Domácí šli do vedení Dordičovou brankou, ale Budějovice rovněž otočily skóre třemi góly v podání Wermkeho, konžského útočníka Sukisy a Peška. Na rozdíl od Sokolova se ale Varnsdorfu povedlo šest minut před koncem zásluhou Baránka jen snížit, Budějovice pak už tři body ubránily.

3. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - Pardubice 2:1 (0:1)
Branky: 60. Pázler z pen., 73. Schwarz - 13. P. Černý. Rozhodčí: Ardelanu - Ratajová, Šimáček. ŽK: 90(+4). Čech - 56. Piroch. ČK: 59. Piroch. Diváci: 2551.

FK Ústí nad Labem - SFC Opava 2:5 (0:2)
Branky: 47. Miskovič, 87. Pilík - 4. a 56. Kuzmanovič, 6. vlastní Zeman, 71. Stříž, 85. Kayamba. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Kubr. ŽK: Leibl (Ústí). Diváci: 935.

MFK Vítkovice - 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)
Branky: 70. Mrázek - 51. Teplý. Rozhodčí: Mikyska - Caletka, Pečenka. ŽK: Mikula - Hladík, Čereda. Diváci: 487.

Olympia Praha - Viktoria Žižkov 2:2 (2:1)
Branky: 8. Hejný, 42. Žežulka - 16. Musa, 60. Bazal. Rozhodčí: Machálek - Batík, Dohnálek. ŽK: Maršálek, Žežulka - Kodeš. ČK: 83. Maršálek. Diváci: 820.

Frýdek-Místek - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 44. Biolek. Rozhodčí: Severýn - Horák, Vodrážka. ŽK: Pielorz, Krčula, Slaninka, Literák, Kovařík, Šumský, Buček - Janoščín. ČK: 90. Literák. Diváci: 1137.

Příbram - Vlašim 2:3 (1:0)
Branky: 34. Danoski, 66. Kodr - 50. a 63. Fotr, 90.+1 Hadaščok. Rozhodčí: Rejžek - Blažej, Arnošt. ŽK: Matoušek - Nguyen. Diváci: 1268.

Sokolov - Táborsko 3:3 (1:2)
Branky: 2. Kosak, 75. Přeučil, 90.+3 O. Ševčík - 16. Kopřiva, 33. Musiol, 47. Nešický. Rozhodčí: Marek - Koval, Vít. ŽK: Kosak - Nešický, Kučera, Mysliveček, Navrátil. Diváci: 972.

Varnsdorf - České Budějovice 2:3 (1:2)
Branky: 19. Dordič, 84. Beránek - 20. Wermke, 40. Mashike Sukisa, 50. Pešek. Rozhodčí: Mrázek - Poživil, Hock. ŽK: Rudnytskyy, Durdevič, Barac - Helešic, Pešek, Čavoš. Diváci: 891.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články