Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta opět zásobuje druholigové týmy, hostovat budou Turyna i Dudl

České Budějovice/Praha - Fotbalový reprezentant do 19 let Daniel Turyna odchází ze Sparty na hostování do Českých Budějovic. Sparta se rozhodla uvolnit do druhé nejvyšší soutěže i další svůj velký talent Václava Dudla. Sedmnáctiletý záložník bude hostovat ve Vlašimi, která funguje jako sparťanská farma.

Spolu s Turynou míří na jih Čech i další sparťanský odchovanec Jakub Moravec, který v minulém ročníku působil na hostování v Příbrami.

Devatenáctiletý útočník Turyna v minulé sezoně hostoval na Slovensku v Senici. Zkušenost s dospělým fotbalem mu pomohla a patřil k oporám národního týmu do 19 let na nedávném mistrovství Evropy, kde týmu pomohl k postupu do semifinále. Tam český tým smolně podlehl Anglii až v nastaveném čase.

Budějovický klub se navíc dohodl se Spartou, že se hostování Patrika Čavoše změní v přestup.

Sparta už v této sezoně posílila na hostování hned několik týmů. Do Liberce tak odešli talenti Filip Havelka a Matěj Pulkrab.

Ten se v obnovené premiéře na Slovanu hned uvedl gólem v úvodním utkání nového ročníku ligy proti Zlínu. V něm zase nově hostuje Daniel Holzer. A v Jihlavě je na hostování Martin Nový.

Angažmá si dosud nenašli Mario Holek, Matěj Hybš a Tiémoko Konaté, pro které trenér Andrea Stramaccioni v novém konceptu letenského klubu nenašel uplatnění.

zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta posílila už na deseti postech a toto číslo by nemuselo být konečné. Zda přijde na Letnou ještě další nová tvář se ale rozhodne až poté, jak dopadne odvetné utkání 3. předkola Evropské ligy proti CZ Bělehrad.

Nejvíce se zatím hovořilo o italském záložníkovi Emanuele Giaccherinim z Neapole. Jenže Srbové první utkání ovládli doma zcela jasně 2:0 a pražskému celku se tak postup notně vzdálil.

Italský trenér nicméně na nedávné přípravě v Rakousku překvapivě zkoušel některé hráče z juniorky. V utkání proti Ingolstadtu (2:2) nechal velkou část opor odpočívat a do zápasu nasadil právě mladíky, kteří dorazili za týmem až v průběhu soustředění.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články