Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Baník vyhrál nad Znojmem 3:0 a postupuje do první ligy

Ostrava – Se Sigmou Olomouc jde do první ligy i ostravský Baník. Ten bojoval o postup v posledním kole na dálku s Opavou, a před svými fanoušky si nedal šanci vzít. Zápas rozhodl dvěma góly už v prvním poločase. Opavě už nepomohla ani výhra nad olomouckým lídrem soutěže. Závěrečné kolo rozhodlo také o tom, že spolu s beznadějně posledním Prostějovem sestoupil po prohře 0:1 v Ústí nad Labem i Frýdek-Místek. Třináctý Sokolov totiž uspěl 1:0 ve Vlašimi, zatímco čtrnácté Vítkovice si poradily 3:0 s Prostějovem.

Hráči Baníku se radují po gólu
zdroj: ČT4 autor: ČTK/ Jaroslav Oźana

Plný stadion v Ostravě vytvořil bouřlivou atmosféru, která měla dovést domácí celek po roce zpátky do první ligy. Postupová matematika byla jasná – výhra je postup a ten domácí chtěli získat, aby nemuseli čekat na zprávy z Opavy.  

Znojmo sice už bez šance na postup nepřijelo jen bránit, o čemž se přesvědčil brankář Vašek, který se v sedmé minutě musel hodně natahovat, když vytlačil střelu Urbančoka z hranice velkého vápna k pravé tyči. 

Ostravští hráči se hnali do útoku a v 15. minutě po krásné akci Helešice dal Mičola míč přes celou branku na zlatém podnose Susovi, který předběhl obránce, ale v jasné šanci neuvěřitelně minul branku. Stejný hráč si ale o pár minut později koupil odpustky, když krásně obešel obránce a zakončil přesně – 1:0.

Nadšení diváci hnali své hráče na zteč, ale Znojmo se nevzdávalo a po půlhodině jen výborný zákrok Vaška uhájil na straně Baníku nulu, když padl pod nohy Njiremu. Ovšem Sus ještě neměl dost a ve 39. minutě si naběhl na centr mezi stopery, přehodil gólmana Koukala a první liga byla zase o gól blíž. 

Martin Sus v šanci před brankou Znojma
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Jaroslav Ožana

Ve druhé půli nejdříve znojemský gólman vyřešil šanci Mičoly a pak se dlouho nic velkého neudálo. Baník si hlídal výsledek a někdy se zdálo, že už moc myslí na oslavy, ale soupeři to pomohlo jen k optické herní převaze. 

Ostravští hráči však i s myšlenkami na první ligu v hlavách dokázali přidat třetí gól, když aktivní Azevedo krásně hlavou poslal míč na úplně volného Pekára před znojemskou brankou, kterému už stačilo jen do míče trknout. Za stavu 3:0 už byl postup jistý.

30. kolo druhé ligy:

Baník Ostrava - 1. SC Znojmo 3:0 (2:0)

Branky: 18. a 39. Sus, 73. Pekár. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Blažej. ŽK: Granečný, De Azevedo, Hlinka, Nerad - Njire. Diváci: 11.442.

SFC Opava - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 30. Jurečka, 56. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Julínek - Arnošt, Melichar. ŽK: Zapalač (Opava). Diváci: 6136.

FK Pardubice - FK Varnsdorf 2:1 (1:1)

Branky: 13. a 50. Petráň - 45. Švantner. Rozhodčí: Ardeleanu - Boček, Dresler. ŽK: Petráň, Shejbal - Novotný, Bláha, Beránek, Durdevič. Diváci: 601.

1. SK Prostějov - MFK Vítkovice 0:3 (0:3)

Branky: 25. Gebert, 31. Fiala, 37. Texl. Rozhodčí: Váňa - Dobrovolný, Fišer. ŽK: Hirsch (Prostějov). Diváci: 410.

České Budějovice - Třinec 3:0 (1:0)

Branky: 7. Kladrubský, 72. Matějka, 85. Táborský. Rozhodčí: Rejžek - Kožár, Kubec. ŽK: Křížek - Paleček, Čelůstka, Hošek. Diváci: 414.

Táborsko - Žižkov 1:1 (0:1)

Branky: 58. Džafič z pen. - 36. Hašek. Rozhodčí: Dubravský - Flimmel, Vitner. ŽK: Stratil, Šandera (oba Žižkov). Diváci: 513.

Ústí nad Labem - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 64. Vaněk. Rozhodčí: Franěk - Ratajová, Myška. ŽK: Moulis, Kateřiňák - Vyskočil, Slaninka. Diváci: 478.

Vlašim - Sokolov 0:1 (0:1)

Branka: 27. Glaser. Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Polák. ŽK: Piško, Jíra, Jeslínek - Medveděv. Diváci: 483.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články