Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Budějovice dělily body s Baníkem, Olomouc zvládla duel se Žižkovem

České Budějovice – Porazit Baník Ostrava. Získat tři body. Posunout se blíž postupové příčce. To byly hlavní úkoly, které v utkání s Baníkem Ostrava ležely před hráči Českých Budějovic. Svůj úkol nesplnili – zápas skončil smírně 2:2 a Budějovice stále ztrácí na druhý Baník propastných devět bodů. V dalším ze závodů Sigma Olomouc porazila v těžkém utkání Žižkov 3:2.

Baník vedl po první půli 2:0, když se v rozmezí tří minut prosadil nejprve Hrubý a po něm Nerad. Nadějné vedení ale tým neudržel. Domácí Budějovice snížily po rohu díky Kladrubskému, který pohotově překonal gólmana. Remízu zajistil domácím hráčům v 74. minutě z přímého kopu Táborský.

Sigma na Žižkově brzy prohrávala, když se po přímém kopu trefil Pavlata. Po půlhodině ale srovnal osamocený Zahradníček a jen za pět minut otočil skóre rovněž nepokrytý Chorý. Stejnému hráči domácí po pauze po chybě obrany nabídli pojišťující třetí gól a Volek už jen v závěru zmírnil první porážku Viktorie po čtyřech kolech.

Opava v Prostějově vedla po Puškáčově hlavičce, ale poslední tým tabulky skóre do 63. minuty otočil. Slezané však potřetí za sebou odvrátili porážku díky drtivému závěru. V 71. minutě srovnal Žídek, za čtyři minuty proměnil penaltu Schaffartzik a skóre uzavřel druhou brankou v utkání sám před gólmanem Puškáč.

Prostějov utrpěl šestou porážku za sebou a musí se pomalu smiřovat s pádem do nižší soutěže. Na dně tabulky má jen devět bodů a na čtrnáctý Sokolov, který drží poslední nesestupovou příčku, ztrácí už třináct bodů.

Polepšily si patnácté Vítkovice. Ostravský celek vyhrál slezské derby nad Frýdkem-Místkem 3:2 a dotáhl se k Sokolovu, který v závěru zachraňoval remízu 2:2 ve Varnsdorfu, na rozdíl jediného bodu. Dvanácté Ústí nad Labem prohrálo na půdě Táborska 0:2 a stále čeká na první jarní vítězství. O bod zpět jsou Pardubice, které gólem v poslední minutě přišly o triumf nad Vlašimí.

Fotbalová národní liga - 23. kolo:

Pardubice - Vlašim 1:1 (1:0), Prostějov - Opava 2:4 (1:1), Táborsko - Ústí nad Labem 2:0 (1:0), Varnsdorf - Sokolov 2:2 (0:0), Vítkovice - Frýdek-Místek 3:2 (2:1), Žižkov - Olomouc 2:3 (1:2), Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 2:2 (0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články