Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sokolovští konečně naplno bodovali, Olomouc udolala Budějovice

Praha - Po třech remízách v řadě se fotbalisté Sokolova konečně dočkali vítězství. V domácím deštivém zápase 7. kola FNL porazili Táborsko 2:1. V souboji celků s postupovými ambicemi mezi Olomoucí a Českými Budějovicemi byli nakonec šťastnější Hanáci, kteří zvítězili díky brance Vepřeka 1:0. Ústí nad Labem si poradilo výsledkem 2:0 s Pardubicemi. 

Baník navázal na středeční výhru nad Opavou, proti poslednímu Prostějovu rozhodl už v první půli. Nejprve se trefil Nerad po asistenci Mondeka a ve 25. minutě si oba role vyměnili. Nerad nejprve v jasné šanci selhal, ale Mondek úspěšně dorážel. Výhru pak po změně stran ještě potvrdil Urgela.

To Olomouc se na výhru nadřela mnohem více, jelikož dlouho zahazovala i ty největší šance. Až v 78. minutě dokázal protrhnout střelecké trápení Vepřek, který doklouzal k centru a zblízka poslal míč do branky. Budějovice už nedokázaly odpovědět.

Opava o výhře 2:1 nad Vlašimí rozhodla až v poslední minutě, kdy hlavou usměrnil míč do sítě Smola. Vlašim předtím v 83. minutě srovnala skóre zásluhou Nečase, který navázal na úvodní trefu domácího Schaffartzika z penalty.

Sokolov přehrál Táborsko

Fotbalisté Sokolova se po třech remízách dočkali vítězství. V domácím deštivém zápase porazili Táborsko 2:1 a dostali se před Jihočechy na šesté místo neúplné tabulky.

Skóre otevřel v 19. minutě Glaser. Poté, co byl faulován, proměnil penaltu. Blízko k vyrovnání měl o dvacet minut později Nešický, jenž ranou z dvaceti metrů orazítkoval tyč. Krátce před pauzou zvýšil vedení domácích přesně hlavičkující Přeučil.

Stejně jako vyšel Baníku nástup do prvního poločasu, ten druhý začalo lépe Táborsko a po Mrázkově dorážce snížilo. Další šance už zůstaly nevyužity.  

7. kolo druhé fotbalové ligy:

Sokolov - Táborsko 2:1 (2:0)
Branky: 19. Glaser z pen., 41. Přeučil - 53. Mrázek. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Horák. ŽK: Medvěděv, Průcha - Kalvach, Mráz. Diváci: 520.

FK Ústí nad Labem - FK Pardubice 2:0 (1:0)
Branky: 24. a 62. Pouček. Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Podaný. ŽK: Moulis, Výborný, Leibl - Řezníček, Petráň. Diváci: 726. 

Sigma Olomouc - České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 78. Vepřek. Rozhodčí: Ardeleánu - Kubec, Kožár. ŽK: Čermák (Č. Budějovice). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články