Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sigma na úvod zaváhala, Žižkov se vrátil do FNL remízou

Praha – Fotbalisté Sigmy Olomouc zahájili boj o návrat do nejvyšší soutěže domácí remízou 1:1 s Opavou. V úvodním kole Fotbalové národní ligy vedli, ale nechali soupeře srovnat z penalty. Shodným výsledkem se po roční odmlce vrátila do druhé ligy i Viktoria Žižkov proti Táborsku. Remízou 1:1 skončil i duel Baníku Ostrava se Znojmem. České Budějovice vstoupily do nové sezony vítězstvím 2:0 v Třinci. Tři body jim v utkání prvního kola zajistil dvěma brankami v závěru kapitán Richard Kalod.

Sport
zdroj: ČT4

Vyrovnaný duel v Třinci dlouho směřoval k bezbrankové remíze, v posledních deseti minutách si ale hosté vytvořili tři gólové šance. Kalod nejprve napálil tyč, v 88. minutě už se ale mohl radovat po přesné hlavičce. V závěru nastavení pak technickou střelou přidal druhou branku.

Sigma vstoupila do sezony dobře a už v 7. minutě vedla po gólu Plška, který hlavou zužitkoval první šanci zápasu. Jenže postupně byli mnohem nebezpečnější hosté. Těsně před poločasem musel na brankové čáře zachraňovat domácí bek Hála. Jursa s Čelůstkou těsně minuli, stejně jako kapitán Pospěch ve velké šanci. Až v 78. minutě se Opava dočkala. Škerle ve vápně stáhl Smolu a nařízený pokutový kop proměnil Schaffartzik.

Vstup do zápasu na Žižkově se víc povedl Táborsku. V osmé minutě dostal přihrávku za obranu Ciku a střelou o tyč otevřel skóre. Už za deset minut však vyrovnal hlavou Volek. Po změně stran už se téměř 1900 diváků dalších gólů nedočkalo. Blízko byl v poslední minutě domácí náhradník Trýzna, ale jeho dalekonosnou střelu výborně zneškodnil brankář Toma.

V Sokolově domácí nepotvrdili roli favorita a Vlašim měla více gólových šancí. Přesto Baník sahal po třech bodech, když ho osm minut před koncem poslal do vedení 2:1 Přeučil, ale za pět minut srovnal přízemní ranou zpoza vápna střídající Tusjak.

Baník poslal do vedení ve 14. minutě Lupták po úspěšně zakončeném samostatném úniku, ale za čtvrt hodiny vyrovnal povedeným přímým kopem Chorvat Njire. Hosté pak nevyužili řadu slibných šancí, při kterých Znojmo podržel brankář Doleček. V 88. minutě pak ostravský Urgela hlavičkoval do břevna.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Opava 1:1 (1:0)
Branky: 7. Plšek - 79. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Flimmel. ŽK: Houska, Hála, Škerle - Schaffartzik, Pospěch, Čelůstka, Smola. Diváci: 3081.

Třinec - České Budějovice 0:2 (0:0)
Branky: 88. a 90.+4 Kalod. Rozhodčí: Adámková - Polák, Batík. ŽK: Joukl, Malcharek, Krišto - Funda. Diváci: 528.

Sokolov - Vlašim 2:2 (1:1)
Branky: 27. Vondráček, 82. Přeučil - 10. Janda, 87. Tusjak. Rozhodčí: Berka - Kubec, Kožár. ŽK: Klusák, Ševčík, Medveděv - Frizoni, Vyhnal. Diváci: 600. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články