Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Výhra Karviné v Hradci zkomplikovala boj o postup do první ligy

Praha - Fotbalová národní liga se po 26. kole výrazně zamotala. Vedoucí Hradec Králové totiž doma prohrál 0:2 s Karvinou, která poskočila na druhé místo a ztrácí na lídra už jen bod stejně jako třetí Znojmo, která prohrálo v Táborsku 1:2. Navíc uspěla i rezerva Olomouce, která už ztrácí jen bod na předposlední Vyšehrad.

Hradec Králové měl šanci odskočit konkurentovi v boji o postup až na sedm bodů, ale duel s Karvinou nezvládl. Hosté měli od začátku větší šance a v 35. minutě šli do vedení po gólu Budínského. Po změně stran začal tlačit Hradec, ale šance zahazoval. Neprosadil se ani nejlepší střelec soutěže Pázler. Naopak v poslední minutě definitivně rozhodl estonský reprezentant Puri.

Už třináctou remízu v sezoně uhrála Opava, která se rozešla bez branek s Varnsdorfem. Největší šanci utkání měl opavský Mozol, ale trefil jen konstrukci branky.

Po třinácti zápasech bez výhry se plného bodového zisku dočkala rezerva Sigmy Olomouc, která vyhrála 1:0 nad Vlašimí a vrátila se tak do boje o záchranu. Hrdinou se stal v 76. minutě Moulis, který nejprve přihrával na nabíhajícího spoluhráče a jeho pas obrana Vlašimi zastavila, ale Moulis míč znovu sebral a překonal brankáře.

Znojmo prohrálo na půdě Táborska a ztratilo v boji o postup

Znojmo prohrávalo na stadionu v Sezimově Ústí od 26. minuty, kdy se povedenou střelou prosadil domácí Presl. V 64. minutě navíc dostal hostující Ledecký po druhém napomínání červenou kartu a o sedm minut později Táborsko zvýšilo z penalty, kterou proměnil ranou pod břevno Hanzlík. V závěru už jen snížil Bogner.

České Budějovice, které v minulé sezoně sestoupily z první ligy, potvrdily pozici remízového krále. Jihočeši hráli 1:1 ve Frýdku-Místku a připsali si čtvrtý nerozhodný výsledek po sobě. V této sezoně druhé ligy remizovali už potřinácté.

Naděje na záchranu posílil předposlední Vyšehrad, který po nečekaném triumfu 1:0 v Pardubicích odskočil poslednímu celku tabulky béčku Olomouce na čtyři body.

Fotbalisté Ústí nad Labem a Sokolova se, stejně jako v podzimní části druhé ligy, rozešli smírně. Zápas mezi dvěma sousedy v tabulce skončil 1:1, stejný výsledek se zrodil i v říjnu na hřišti Sokolova. Baník uhájil čtvrté místo i tříbodový náskok na Severočechy.

Ústecký tým dostal do vedení ve 20. minutě Tomáš Smola, druhý nejlepší střelec Fotbalové národní ligy. Ve vápně dorazil do sítě míč odražený od břevna po střele Jana Peterky. Sokolov se dočkal vyrovnání v 70. minutě. Gólem korunoval tlak hostů Vojtěch Přeučil, jenž zamířil přesně k levé tyči.

Krátce před koncem mohl rozhodnout ústecký Michal Zeman, ale slibnou šanci neproměnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články