Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Znojmo vede už o čtyři body, Dynamo znovu nevyhrálo

Praha – Fotbalisté Ústí nad Labem ve 12. kole druhé ligy remizovali na hřišti třetího Sokolova 1:1 a udrželi druhé místo v neúplné tabulce. Vedoucí Znojmo zvítězilo 4:2 nad Táborskem a na čele tabulky má už tříbodový náskok. Dál se trápí České Budějovice, které doma neporazily ani poslední Frýdek-Místek a získaly jen bod za remízu 1:1.

Obě branky v duelu Ústí se Sokolovem padly až ve druhém poločase. Severočechy v 52. minutě poslal do vedení útočník Smola, který dostal míč mezi obránce a překonal gólmana Belaně. Bod Sokolovu zařídil deset minut před koncem kapitán Vrtělka, když s přehledem proměnil penaltu. Svěřenci Daniela Šmejkala už počtvrté za sebou v soutěži remizovali a na Ústí dál ztrácejí dva body, mají ale zápas k dobru.

Čtvrtý Hradec Králové zvítězil 1:0 v Karviné a prodloužil šňůru bez porážky na šest zápasů. Nejtěsnější triumf zajistil "Votrokům" v závěru prvního poločasu po rohu kapitán Krmaš.

Druhou výhru v sezoně si připsala Vlašim, která na svém stadionu porazila Olomouc B 3:1. Nováčka sice už ve třetí minutě poslal do vedení Šindelář, ale rychlou odpověď zařídil Průcha a ve druhé půli skórovali domácí Hronek a Janda. Béčko Sigmy venku nebodovalo v pátém z šesti utkání. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Znojmo - Táborsko

Znojmo pokračuje ve výborném vstupu do sezony. Proti Táborsku mu pomohl i soupeř, když po řadě zahozených šancích domácích si ve 28. minutě dal vlastní gól Sladký a poslal Moravany do vedení. Záhy sice vyrovnal Presl, ale Znojmo si dvě minuty nato vzalo vedení zpět gólem Ledeckého. Ten se trefil po změně stran ještě jednou a výhru potvrdil Šumbera.

Smolné utkání odehrál znojemský útočník Žondra, který zahodil řadu šancí a deset minut před koncem vystřelil po odpískání, za což mu sudí udělil druhou žlutou kartu a vyloučil ho. Táborsko toho využilo alespoň ke snížení po gólu Ciferského.

Exligové České Budějovice prožívají krizi, ze které je nedostalo ani odvolání trenéra Františka Cipra. Jeho nástupci Horejš a Švantner získali jen bod s posledním Frýdkem-Místkem. Remízu zachránil osm minut před koncem Šimák z pokutového kopu po faulu Ďurišky na Hájovského. Hosté vedli od závěru první půle, kdy se po rohu trefil hlavou Vyskočil.

Druhý tým minulého ročníku Varnsdorf prohrál 0:1 v Opavě, znovu na hřišti soupeře nezvítězil a nepolepšil si ze třinácté pozice. Utkání rozhodl v 76. minutě tvrdou ranou Janetzký několik vteřin po svém příchodu na hřiště.

O jediný gól na Žižkově, kde Vyšehrad porazil Pardubice, se v závěru první půle postaral z pokutového kopu bývalý reprezentační útočník Jan Blažek. Vstřelil tak svou druhou branku v sezoně a ukončil pro Slavoj sérii osmi utkání v řadě bez vítězství. Pardubice přitom měly už v 9. minutě velkou šanci, ale Petráň neproměnil samostatný únik na brankáře. Místo toho ve 40. minutě odpískal sudí pokutový kop ve prospěch domácích, míč si vzal Blažek a střelou doprostřed branky poslal Vyšehrad do vedení. Pro nováčka v soutěži to byl první gól po 312 minutách.

Východočeši po změně stran přidali, ale Jeřábek dobrou šanci zahodil zbytečnou zasekávačkou a Řezníček v další velké šanci trefil jen brankáře. V závěru už Vyšehrad odolal a slaví druhou výhru v sezoně, když ta předchozí přišla už ve 2. kole.

Výsledky 12. kola Fotbalové národní ligy:

1. SC Znojmo - MAS Táborsko 4:2 (2:1)
Branky: 34. a 54. Ledecký, 28. vlastní Sladký, 76. Šumbera - 32. Presl, 87. Ciferský. Rozhodčí: Houdek - Pilný, Hrabovský. ŽK: Žondra, Helísek, Veselý - Hanzlík. ČK: 81. Žondra. Diváci: 1492.

Graffin Vlašim - Sigma Olomouc B 3:1 (1:1)
Branky: 7. Průcha, 74. Hronek, 90.+1 Janda - 3. Šindelář. Rozhodčí: Váňa - Arnošt, Koval. ŽK: Nový, Tarczal, Kučera - Habusta, Ševčík, Svozil. Diváci: 438.

Baník Sokolov - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:0)
Branky: 80. Vrtělka z pen. - 52. Smola. Rozhodčí: Královec - Kožár, Vitner. ŽK: Zukič (Ústí). Diváci: 880.

MFK Karviná - FC Hradec Králové 0:1 (0:1)
Branka: 44. Krmaš. Rozhodčí: Julínek - Paták, Dobrovolný. ŽK: Urgela - Vlkanova, Súkenník. Diváci: 1412.

SFC Opava - FK Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 76. Janetzký. Rozhodčí: Adámková - Melichar, Myška. ŽK: Zbrožek, Tvaroha (oba Varnsdorf). Diváci: 1488. 

Vyšehrad - Pardubice 1:0 (1:0)
Branky: 41. Blažek z pen. Rozhodčí: Berka - Kříž, Kotalík. ŽK: Schön, Amegan, Blažek - Kopřiva, Petráň. Diváci: 488. 

České Budějovice - Frýdek-Místek 1:1 (0:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články