Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Varnsdorf nakročil do ligy, soutěž opouští Most a Kolín

Praha – Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili v 28. kole druhé ligy ve Vlašimi 3:1 a výrazně se přiblížili postupu do nejvyšší soutěže. O něj by mohli přijít pouze v případě, kdyby prohráli v obou zbývajících utkání a zároveň třetí Zlín, který po porážce 0:2 s Táborskem zaostává o šest bodů, získal všechny body. Již jistí postupující fotbalisté Olomouce jen remizovali s Karvinou 2:2. Ústí nad Labem zvítězilo 4:3 nad Sokolovem, když zápas otočili v posledních pěti minutách. Zásluhu na tom měl bosenský útočník Alen Melunovič, který se postaral o tři branky.

Varnsdorf prohrával od 10. minuty po gólu Petrů, ale vzápětí vyrovnal Breite a po přestávce dokonali obrat Zbrožek s Ďurděvičem. Severočeši tak mají před Zlínem šestibodový náskok, ale vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů s moravským celkem ještě jistotu postupu nemají.

"Náš cíl je zároveň blízko, ale i strašně daleko. Máme před sebou dva zápasy a ty musíme zvládnout," řekl na klubovém webu brankář a kapitán Varnsdorfu Radek Porcal. Jeho tým v posledních dvou kolech čeká Olomouc, která si postup zajistila ve středu, a Ústí nad Labem.

Zlín držel naději na body v Sezimově Ústí do 75. minuty, kdy se prosadil domácí Surynek. Za pár vteřin přidal druhou branku Džafič a postupové naděje hostů vzaly prakticky za své. V posledních dvou kolech by totiž museli porazit Vlašim i Třinec, zatímco Varnsdorf, se kterým v sezoně Ševci prohráli 0:3 a vyhráli 6:0, nesměl získat ani bod.

Na osm zápasů bez porážky protáhl svou sérii vedoucí tým tabulky a již jistá postupující Olomouc. Sigma remizovala s Karvinou 2:2, přestože prohrávala po brance hostujícího Fialy. Potom otočili skóre Plšek s Vašíčkem, jenže v závěru vyrovnal Puchel.

Ústí vedlo po gólu Zemana, ale Sokolov dvakrát získal vedení na svou stranu. Nejprve se o to postarali Kosak s Přeučilem a po Melunovičově vyrovnání se v 68. minutě podruhé prosadil Přeučil.

Hosté si hlídali těsný náskok, jenže pět minut před koncem zahrál ve vápně rukou Dřížďal, byl vyloučen a Melunovič z penalty srovnal. Navíc krátce nato se útočník hostující z ligových Teplic prosadil potřetí a ukončil tak pětizápasovou ústeckou sérii bez vítězství.

Most překvapivě ukončil sérii 11 porážek v řadě, když doma porazil Frýdek-Místek 3:2. Hosté přitom vedli po gólu Mehremiče, ale po změně stran přišel nečekaný obrat. Mostu k němu pomohl vlastním gólem Literák, následně se prosadil Kurtaj a definitivně rozhodl Hanzlík po chybném výhozu brankáře Mihalka. Hykel už dokázal jen snížit. Na sestupu Mostu to však nic nemění.

Do ČFL jde také Kolín, který doma podlehl Žižkovu jasně 0:4. Pražané měli velkou převahu, kterou v úvodu využili Bazal a Voltr, jenž se prosadil efektními nůžkami. Po změně stran navíc přidal další dvě branky Súkenník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vlašim - Varnsdorf

28. kolo druhé fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Karviná 2:2 (1:1)
Branky: 21. Plšek, 58. Vašíček - 15. Fiala, 90. Puchel. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Melichar. ŽK: Cana - Juřena, Jovanovič. Diváci: 1826. 

Opava - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Pilný. ŽK: Mikula - Svozil, Dreksa. Diváci: 1264. 

Táborsko - Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 75. Surynek, 76. Džafič. Rozhodčí: Julínek - Antoníček, Hock. ŽK: Nešický, Surynek - Poznar, Železník. Diváci: 214. 

Vlašim - Varnsdorf 1:3 (1:1)
Branky: 10. Petrů - 13. Breite, 83. Zbrožek, 90. Ďurděvič. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Urban. ŽK: Kotiš (Varnsdorf). ČK: 90.+2 Štochl (Vlašim).

Ústí nad Labem - Sokolov 4:3 (1:1)

Branky: 58., 87. z pen. a 89. Melunovič, 29. Zeman - 53. a 68. Přeučil, 40. Kosak. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Ratajová. ŽK: Vaněk, Veverka, Seidl, Leibl, Martykán - Blažek, Šamánek. ČK: 85. Dřížďal (Sokolov). Diváci: 486.

Kolín - Viktoria Žižkov 0:4 (0:2)

Branky: 58. a 66. Súkenník, 13. Bazal, 22. Voltr. Rozhodčí: Kocourek - Kříž, Štěrba. ŽK: Procházka, Ježdík - Bartošák, Bazal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články