Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Varnsdorf se po remíze dotáhl na druhý Zlín, Olomouc znovu vyhrála

Praha  Fotbalisté Varnsdorfu vybojovali bezbrankovou remízu v Karviné, kde přečkali i pokutový kop, a v tabulce Fotbalové národní ligy se bodově dotáhli na druhý Zlín. Severočeši bodovali popáté za sebou a v posledních čtyřech zápasech dostali jediný gól. V předehrávaných zápasech 24. kola vyhrála Vlašim 1:0 na hřišti Třince a právě Zlín v Ústí nad Labem 2:1.

Vedoucí Olomouc zvládla souboj se čtvrtým Táborskem ve velkém stylu a na domácím stadionu zvítězila zejména díky dvěma brankám Navrátila 4:0. Na prvním místě tabulky tak má Sigma sedmibodový náskok, zatímco Jihočeši na druhou postupovou příčku ztrácejí pět bodů.

Varnsdorf k návratu na druhou postupovou příčku potřeboval v Karviné vyhrát, ovšem nakonec byl rád i za bod. Směrem dopředu se totiž hráčům nedařilo a větší šance měli domácí. Ti dokonce zahrávali v 58. minutě penaltu, když Zbrožek podkopl Urgelu. Míč si vzal sám faulovaný hráč, ovšem brankář Porcal směr jeho střely vystihl a vyrazil ji na roh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Táborsko

Zlín má momentálně nejlepší formu ze všech účastníků druhé ligy a i v Ústí ukázal, že se mu nyní daří. V 15. minutě ho poslal do vedení Holík, který po individuální akci překonal brankáře střelou z vápna. Ústí pak mělo více ze hry a vytvářelo si i šance, ovšem často netrefovalo branku. To Zlín byl v zakončení přesnější a v 60. minutě to potvrdil Malý, který po rohovém kopu na zadní tyč zvýšil. Domácí snížili až pět minut před koncem zásluhou Veverky, ale na vyrovnání už nedosáhli.

To v Třinci rozhodl jediný gól, o který se už v 9. minutě postaral vlašimský záložník Kučera. Tomu ale situaci výrazně usnadnil průnikem po pravém křídle Breda, který následně přihrál Kučerovi do ideální pozice. Třinec měl dvě slibné šance na vyrovnání, ale Joukl ani Dedič míč do branky nedostali.

Pardubice rozstřílely předposlední Most 5:2, když čtyři branky daly už v první půli. Hattrickem k výhře přispěl útočník Dominik Fusek, další dvě branky přidal Michal Petráň. Pro Most to byla devátá prohra za sebou.

Most doma nutně potřeboval ukončit sérii proher, aby ještě vykřesal alespoň teoretickou šanci na záchranu, jenže vůbec nezvládl první poločas. Už ve 2. minutě otevřel skóre Fusek, záhy zvýšil Petráň a do půlhodiny vedli hosté už o čtyři góly. Domácí se probrali až po změně stran, dokonce poprvé od listopadu dali dva góly, ale jasnou prohru už neodvrátili.

Boj o postup si zkomplikoval Žižkov, který prohrál 0:1 ve Znojmě a na postupové příčky ztrácí už šest bodů. Pražané přitom měli převahu a jen v první čtvrthodině si vytvořili čtyři šance, jenže gólu se dočkali domácí. Rohový kop odvrátila žižkovská obrana jen k Hříbkovi, který se trefil k tyči. Autor gólu navíc vzápětí zabránil brance na druhé straně.

Žižkov nevyužil ani další šance, a když Znojmo nepotvrdilo vedení z několika nadějných brejků především v podání Oklešťka, skončil zápas těsnou výhrou Moravanů.

Výsledky 24. kola druhé ligy

Ústí nad Labem - Zlín 1:2 (0:1) Branky: 85. Veverka - 15. Holík, 60. Malý. Rozhodčí: Berka - Štěrba, Kotalík. ŽK: Leibl - Malý. Diváci: 1329.

Třinec - Vlašim 0:1 (0:1) Branka: 9. Kučera. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Melichar. ŽK: Janoščín, Matoušek, Hloch - Kučera, Simerský. Diváci: 321. 

Karviná - Varnsdorf 0:0 Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Pilný. ŽK: Zbrožek, Zieris (oba Varnsdorf). Diváci: 951.

Frýdek-Místek - Sokolov 0:1 (0:1) Branka: 28. Dvořák II. Rozhodčí: Julínek - Antoníček, Melichar. ŽK: Žídek, Jurišič - Vrtělka. Diváci: 2125.

Sigma Olomouc - Táborsko 4:0 (1:0) Branky: 35. a 76. Navrátil, 63. Vašíček, 67. Ordoš. Rozhodčí: Proske - Kožár, Fišer. ŽK: Bystroň, Ordoš - Javorek. Diváci: 2809.

Opava - Kolín 3:1 (1:0) Branky: 57. a 59. Kuzmanovič, 8. Mrázek - 90. Mehanovič. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Hock. ŽK: Ježdík, Hýbl, Skwarczek (všichni Kolín). Diváci: 2054.

Most - Pardubice 2:5 (0:4) Branky: 72. Koudelka, 79. Danoski - 2., 20. a 75. Fusek, 11. a 31. Petráň. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Černý. ŽK: Danoski, Hanzlík - Fusek.

Znojmo - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0) Branka: 36. Hříbek. Rozhodčí: Jílek - Arnošt, Ratajová. ŽK: Žondra, Lapeš, Cihlář - Marek, Voltr, Hovorka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články