Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Varnsdorf porazil poslední Kolín a drží druhé místo

Praha - Fotbalisté Varnsdorfu porazili poslední Kolín 3:1 a i po 20. kole jim patří druhá postupová příčka. Za vedoucí Olomoucí, která má zápas k dobru, zaostávají o pět bodů. Před třetím Táborskem a čtvrtým Zlínem mají jednobodový náskok. Zlína vyhrál ve 20. kole druhé ligy v Sokolově 2:0 a vyhrál počtvrté za sebou. Domácí promarnili šanci dotáhnout se na čelo, stejně jako Viktoria Žižkov, která remizovala 1:1 v Karviné. Fotbalisté Olomouce prohráli v Ústí nad Labem 0:1 a nebodovali poprvé od loňského srpna, kdy podlehli 0:2 Znojmu.

Ilustrační foto

Zlín za výhrou nasměroval v 15. minutě Bartolomeu, druhou branku přidal v nastavení Poznar. Sokolov měl šance především v prvním poločase, ale když ani jednu z nich neproměnil, udrželi hosté potřetí za sebou čisté konto. A vyhráli i ve čtvrtém jarním zápase.

Žižkov v Karviné vedl od 64. minuty, kdy se trefil Podrazký. Domácím se podařilo v závěru vyrovnat, když penaltu po Součkově faulu na Juřenu využil Urgela. Karviná ani na čtvrtý pokus na jaře nevyhrála (3 remízy, 1 prohra) a o moc lépe na tom není ani Viktoria (1 výhra, 2 remízy a 1 prohra).

Zlín se posunul na druhé místo tabulky s dvoubodovým náskokem před třetím Varnsdorfem, který v neděli nastoupí proti poslednímu Kolínu. Na vedoucí Olomouc, jež má rovněž k dobru zápas s Třincem, ztrácí bodů šest. Pátý Žižkov zaostává za Zlínem o tři body a šestý Sokolov je zpět o další dva body.

Varnsdorf měl od začátku navrch a převahu potvrdil góly Tvarohy a Jurči. V 81. minutě sice snížil Hýbl, první kolínská branka v jarní části soutěže však k bodům nevedla. O pět minut později si totiž hosté zásluhou Schuberta vzali dvoubrankový náskok zpět.

Mostu nebylo souzeno protrhnout jarní střeleckou nemohoucnost. Proti Táborsku přitom v prvním poločase kopal penaltu, ale Danoski poslal míč pouze do břevna. O výhře Táborska rozhodl v 52. minutě Presl a odsoudil domácí ke čtvrté porážce za sebou.

Most si tak opět zkomplikoval boj o udržení a na předposledním místě ztrácí na příčky zajišťující záchranu pět bodů. Hůř je na tom už jen šestnáctý Kolín, který je se ziskem sedmi bodů beznadějně poslední.

Utkání Ústí s Olomoucí v úvodním poločase příliš zajímavých akcí nenabídlo. V 52. minutě Zukič v dobré pozici trefil jen Reichla a olomoucký brankář o chvíli později zlikvidoval i únik Peterky. V 79. minutě už se domácí radovali, když se po rohu prosadil důrazný Zukič. Největší šanci Sigmy na vyrovnání nevyužil v závěru střídající Petr, který trefil tyčku.

Olomouc tak ve Fotbalové národní lize ukončila sérii 16 utkání bez porážky. Ústí v tabulce poskočilo na třináctou pozici a získalo osmibodový náskok na sestupové pásmo.

Fotbalová národní liga - 20. kolo:

Karviná - Žižkov 1:1 (0:0), Sokolov - Zlín 0:2 (0:1), Varnsdorf - Kolín 3:1 (1:0), Znojmo - Třinec 2:0 (0:0), Most - Táborsko 0:1 (0:0), Ústí nad Labem - Sigma Olomouc 1:0 (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články