Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc si osmou výhrou v řadě pojistila první místo, tři body má také Táborsko

Praha – Po velice špatném vstupu do soutěže se fotbalisté Olomouce dostali do výborné fazony, což potvrdili i proti Pardubicím, které doma porazili 1:0. Sigma si připsala osmou výhru v řadě a v čele tabulky má dvoubodový náskok. Druhé je prozatím Táborsko, jež si doma poradilo s posledním Kolínem 3:0.

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK autor: Syrůček_Jakub

Sigma se v duelu proti Pardubicím ujala vedení již v šesté minutě. Zahradníček vyslal za obranu Navrátila, který si poradil s vyběhnutým brankářem a poslal domácí do vedení. Následně dvakrát zahrozili hosté, ale Olomouc podržel brankář Reichl, který skvěle zneškodnil hlavičku Jeřábka po signálu ze standardní situace.

Po změně stran měl čtyři velké šance domácí Ordoš, ale vedení nenavýšil. Olomouc to mrzet nemuselo, protože ani Pardubice nedokázaly lépe vyřešit své šance a potřetí za sebou prohrály. Navíc už 362 minut nedaly gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih FNL: Olomouc - Pardubice

Táborsko proti Kolínu potvrdilo roli favorita a z tlaku už v první půli vytěžilo dvě branky Javorka. Ten si nejprve na zadní tyči počkal na centr a následně do odkryté branky poslal míč po přihrávce Džafiče. Po změně stran Táborsko znovu rozebralo hostující obranu a Tusjak mířil do prázdné branky. Táborsko mělo další čtyři velké šance, když mimo jiné čtyři jeho hráči šli sami na brankáře, ale další gól už domácí nepřidali.

Střídající útočník Václav Juřena dvěma góly během minuty zařídil Karviné výhru 2:0 na hřišti Znojma. Hosté přítom hráli už od 11. minuty bez vyloučeného Cverny, který hrubě zajel do protihráče. Chvíli na to mohl domácí poslat do vedení Stáňa, ale při sólovém nájezdu neuspěl proti brankáři Lipčákovi.

V 62. minutě srovnal počet hráčů na hřišti Kovačič, který dostal druhou žlutou kartu, a Karviná toho dokázala využít. Střídající Juřena zužitkoval chybu domácí obrany a otevřel skóre. Ani ne za minutu se Juřena znovu ocitl sám před brankářem a definitivně Znojmo zlomil.

Varnsdorf přišel o šanci vrátit se na druhé místo v tabulce, poté co v závěru utkání neudržel vedení na hřišti Mostu a prohrál 1:2. Přerušil tak svoji sérii pěti výher. Dvěma góly v závěrečných třech minutách o tom rozhodl Mlika. Most vyhrál poprvé od srpna a po předchozích osmi zápasech bez vítězství.

Varnsdorf byl v Mostě o začátku lepším týmem, ale nedokázal proměňovat šance. Povedlo se to až čtvrt hodiny před koncem Jurčovi, který si zpracoval dlouhý pas a obstřelil brankáře. Už se zdálo, že si jdou Severočeši pro šestou výhru za sebou, která by je vrátila o bod za vedoucí Olomouc, jenže v 87. minutě se po rohu prosadil Mlika a ukončil 377 minut trvající střelecké trápení Mostu. Navíc za další dvě minuty se Mlika trefil ještě jednou a zajistil Mostu cenné vítězství.  

Čekání Třince na výhru pokračuje, nedařilo se ani Žižkovu

Fotbalisté Třince podlehli doma Sokolovu 0:2 a čekají na vítězství už osm utkání. V tabulce jim patří třináctá příčka. Sokolov vyhrál potřetí z posledních čtyř zápasů.

Západočeši se dostali do vedení po půlhodině hry, kdy rychlý brejk a zpětnou přihrávku Dvořáka využil Šamánek. Ve druhé půli mohl srovnat Ceplák, po jehož hlavičce míč poskakoval na brankové čáře, ale hosté nebezpečí odvrátili. Definitivní rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem, kdy se prosadil Dvořák, a Sokolov si už dvoubrankové vedení v klidu pohlídal.

Žižkov prohrál 1:2 ve Vlašimi a počtvrté z posledních pěti zápasů ztratil body. Na postupové příčky má manko už pět bodů. Zato Vlašim doma vyhrála počtvrté z posledních pěti zápasů a dostala se v tabulce na páté místo právě před Žižkov.

Ústí v neděli vyhrálo na Žižkově a proti Frýdku-Místku také začalo dobře, když ho poslal hlavou do vedení kapitán Martykán. Hosté po přestávce získali převahu a v 53. minutě Švrček střelou z dálky překvapil gólmana Nováka.

Skóre otočil z dorážky Matúš a stejný hráč v 68. minutě zvýšil na 3:1 pro hosty. Domácím se povedlo už pouze snížit v 90. minutě díky Šragově trefě z přímého kopu. Frýdek-Místek zvítězil i ve druhém duelu po odvolání kouče Vladimíra Goffy. Pod vedením jeho asistenta Karla Orla tým navázal na předchozí domácí výhru nad Znojmem. 

Výsledky 13. kola druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Frýdek-Místek 2:3 (1:0)
Branky: 16. Martykán, 90. Šraga - 60. a 68. Matúš, 53. Švrček. Rozhodčí: Franěk - Zeman, Arnošt. ŽK: Peterka, Martykán, Veverka - Literák, Žídek. Diváci: 731. 

Třinec - Sokolov 0:2 (0:1)
Branky: 32. Šamánek, 76. Dvořák II. Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Peřina. ŽK: Malíř, Motyčka, Smetana - Pouček. Diváci: 393.

Táborsko - Kolín 3:0 (2:0)                                                                                             Branky: 24. a 37. Javorek, 53. Tusjak. Rozhodčí: Proske - Vysloužil, Ratajová. ŽK: Traore - Svátek, Jelínek. Diváci: 615.

Vlašim - Viktoria Žižkov 2:1 (1:0)                                                                Branky: 36. Štochl, 69. Hronek - 49. Folprecht. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Melichar. ŽK: Simerský - Šťastný, Bartošák. Diváci: 742.

Sigma Olomouc - Pardubice 1:0 (1:0)                                                         Branka: 6. Navrátil. Rozhodčí: Julínek - Vaňkát, Kotalík. ŽK: Cana - Vondra. Diváci: 2396.

Znojmo - Karviná 0:2 (0:0)                                                                        Branky: 70. a 71. Juřena. Rozhodčí: Berka - Kordula, Kožár. ŽK: Kovačič, Odehnal (oba Znojmo). ČK: 62. Kovačič - 11. Cverna. Diváci: 520.

Most - Varnsdorf 2:1 (0:0)
Branky: 87. a 89. Mlika - 75. Jurča. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Antoníček. ŽK: Rudnytskyy, Martan (oba Varnsdorf). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články