Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Žižkov hrál s Třincem bez branek, Varnsdorf zůstává v čele

Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov potřetí za sebou ztratili body. V utkání 11. kola FNL uhráli jen bezbrankovou remízu na hřišti Třince, když v první půli Podrazký neproměnil pokutový kop. Pro Třinec to byl už šestý zápas v řadě bez vítězství. Naopak popáté za sebou vyhrála Olomouc, která doma přehrála Kolín 4:1. Vyhrály i Táborsko 4:2 ve Vlašimi, Karviná 4:2 ve Frýdku-Místku a Varnsdorf, který se po vítězství 1:0 v Opavě udržel v čele tabulky.

Bývalý kapitán Žižkova Marcel Šťastný
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Žižkov po remíze s Mostem a domácí prohře se Znojmem potřeboval zabrat a v úvodu si vytvořil dvě velké šance, ve kterých však neuspěl útočník Voltr. Ve druhém případě ho skvěle vychytal brankář Rohel, který zazářil zejména v 37. minutě, kdy chytil Podrazkému pokutový kop za faul Kubáně na Súkenníka. Nakonec mohl výhru slavit domácí Třinec, když si v poslední minutě udělal střídající Smetana místo ve vápně, ale ve velké šanci hlavičkoval těsně nad branku.

Sigma měla doma s Kolínem v úvodu problémy a dokonce prohrávala po gólu Macháčka. Jenže Olomouc ještě do poločasu srovnala, když Ordoš hlavou zužitkoval rohový kop. Převaha pak Sigmě přinesla pokutový kop za faul na Housku a reprezentant do 21 let Plšek se nemýlil. Definitivně rozhodnuto bylo v 63. minutě, kdy utekl Vašíček a v jasné šanci ho fauloval brankář Pechatý. Následovala červená karta a další pokutový kop, který znovu Plšek využil. Přesilovou hru pak Olomouc využila ještě jednou zásluhou Rolince.

Karviná o výhře ve Frýdku-Místku rozhodla už v první půli, ve které nastřílela čtyři góly. Dvakrát se trefil Budínský, po gólech přidali Urgela a Eismann. Domácí jen snížili a se zápasem už nic neudělali ani poté, co Karviná v 69. minutě přišla o vyloučeného Cvernu. Přesilovou hru využili jen jednou zásluhou Hykela.

Táborsko se ve Vlašimi nadřelo

To Táborsko se na výhru 4:2 ve Vlašimi nadřelo více. Sice brzy vedlo o dva góly, ale Vlašim stihla ještě do poločasu srovnat díky dvěma trefám Hronka. Rozhodující moment přišel v 59. minutě po gólu Strnada. Chvíli na to udělala Vlašim chybu v rozehrávce a Javorek definitivně pojistil vítězství.

V Opavě měli šance převážně domácí, ale nedokázali se prosadit. A tak v 77. minutě přišel trest. Po závaru ve vápně se dostal míč k Breitemu a ten patičkou překvapil opavského gólmana. Vzápětí mohl srovnat Metelka, ale zblízka přestřelil. Pro Varnsdorf to byla čtvrtá výhra v řadě. 

Ústí se v pátek konečně probralo a už není poslední

Ústí v pátečním zápase už nutně potřebovalo zvítězit, a tak se do Pardubic od úvodu zakouslo. V 19. minutě nastřelil Martykán jen břevno, ale po půlhodině hry už otevřel skóre Smola. Stejný hráč pak v 55. minutě vedení navýšil střelou do odkryté branky. Pro jednoho z nejlepších střelců FNL to byl čtvrtý gól v sezoně, předtím dvěma góly zařídil jediné dosavadní vítězství nad Vlašimí.

Smola mohl dát hattrick, ale jeho další vydařenou střelu vytáhl brankář Frydrych. Vzápětí Vaněk definitivně rozhodl. Pardubice mohly ještě snížit, ale velkou šanci odvrátil obránce Pávek.

Znojmo má první domácí výhru

Znojmo porazilo Sokolov 2:0 a na pátý pokus se dočkalo premiérového domácího vítězství v sezoně. Baník naopak prohrál druhé z posledních tří utkání. Znojmo začalo hodně aktivně. Několik střel ještě zneškodnil hostující brankář Belaň, než ve 20. minutě poprvé kapituloval po samostatném úniku Pázlera.

Po několika šancích na obou stranách se skóre podruhé změnilo až v 72. minutě, když Jonov z penalty potrestal faul na Kovačiče. Sokolov tak poprvé v druholigové historii ve Znojmě nebodoval.

Most měl největší možnost v 55. minutě, jenže Kurtaj z penalty netrefil branku. Zlín pak v závěru ještě zachránilo břevno po Mlikově hlavičce. Baník zůstává čtrnáctý a má bodový náskok na sestupové pásmo. "Ševci" počtvrté za sebou neprohráli a jsou v tabulce sedmí.

Fotbalová národní liga - 11. kolo:

Ústí nad Labem - Pardubice 3:0 (1:0)

Branky: 31. a 55. Smola, 74. Vaněk. Rozhodčí: Váňa - Vaňkát, Černý. ŽK: Vraštil, Šraga, Zeman - Bederka, Fousek, Jeřábek, Vencl. Diváci: 693.

Třinec - Viktoria Žižkov 0:0

Rozhodčí: Jech - Vlasjuk, Kotalík. ŽK: Vomáčka, Matoušek, Hupka - Podrazký, Karafiát. Diváci: 526.

Opava - Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branka: 77. Breite. Rozhodčí: Julínek - Peřina, Antoníček. ŽK: Horka, Svatonský, Kuzmanovič - Schubert, Jurča. Diváci: 1 926.

Frýdek-Místek - Karviná 2:4 (1:4)

Branky: 34. Halaška, 77. Hykel - 4. a 39. Budínský, 20. Urgela, 42. Eismann. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. ŽK: Zapalač, Pribula - Janíček, Cverna. ČK: 69. Cverna. Diváci: 1 742.

Vlašim - Táborsko 2:4 (2:2)

Branky: 18. a 37. Hronek - 12. a 68. Javorek, 10. Hric, 59. Strnad. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Machálek. ŽK: Grajciar, Janda - Divíšek, Javorek, Džafič. Diváci: 680.

Sigma Olomouc - Kolín 4:1 (1:1)

Branky: 53. a 64. obě z pen. Plšek, 41. Ordoš, 79. Rolinc - 22. Macháček. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Melichar. ŽK: Plšek, Ordoš, Vašíček - Jelínek, Janec, Kabele. ČK: 62. Pechatý (Kolín). Diváci: 2 388.

Znojmo - Sokolov 2:0 (1:0)

Branky: 20. Pázler, 72. Jonov z pen. Rozhodčí: Zeman - Nenadál, Ratajová. ŽK: Pázler, Hříbek, Žondra, Ledecký - Čada. Diváci: 1082.

Most - Zlín 0:0

Rozhodčí: Franěk - Fišer, Kubr. ŽK: Mlika - Živulič, Pazdera, Malý, Benčík. Diváci: 436.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy