Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sigma nabrala dech, Žižkov drží čelo navzdory porážce

Praha - Sigmě Olomouc se v druhé lize konečně začíná dařit. Po útrpném úvodu, kdy Hanáci z pěti zápasů získali pouhé čtyři body, nyní dvakrát v řadě vyhráli. V Třinci zvítězili 3:1 a posunuli se na průběžnou sedmou pozici. Zaváhal naopak vedoucí Žižkov, který podlehl 0:1 ve Frýdku-Místku. Pardubice remizovaly 1:1 se Znojmem a jsou v tabulce třetí.

Olomouc, která v minulé sezoně sestoupila z ligy, v Třinci navázala na minulou vysokou výhru 5:0 nad Ústím nad Labem. Hanáci nakročili za třemi body dvěma brankami v první půli, kdy se hlavou prosadil Vašíček a domácí Lisický si dal vlastní gól. Třinec brzy po přestávce snížil díky Gavlákovi, ale první prohru po čtyřech kolech už neodvrátil. Naopak v nastavení přidal třetí trefu hostů Ordoš.

Třinec nevyužil šanci aspoň do odpoledne jít do čela stejně jako Zlín, který prohrál v Karviné 1:2. Skóre otevřel v 27. minutě domácí Urgela a pět minut před koncem zvýšil stoper s ligovými zkušenostmi Trousil. Snižující trefa Krauta už nic neřešila.

Žižkov utrpěl první porážku po předešlých třech výhrách. Rozhodl o ní už po třech minutách zápasu ve Frýdku-Místku domácí Matúš, který přesnou střelou k tyči na hranici ofsajdu překonal brankáře Holého. Už pátou remízu v sezoně si pak připsalo Táborsko: Jihočeši na trávníku nováčka Opavy třikrát prohrávali, ale pokaždé dokázali srovnat a udrželi neporazitelnost v soutěži. Táborsko je díky tomu o skóre druhé.

Na třetí místo se o skóre dostal Sokolov. Baník si poradil doma s Varnsdorfem 2:0, obě trefy zaznamenal útočník Červenka. S šesti brankami se posunul do čela tabulky střelců Fotbalové národní ligy. Hosté dohrávali od 75. minuty v deseti bez vyloučeného Schuberta, který přitom přišel na trávník jako střídající hráč až po půlhodině.

Po šesti kolech vybojovali jediný bod, v předchozím utkání utrpěli porážku 0:5 na hřišti Olomouce. Ústí však debakl nezlomil, nýbrž nastartoval, a to i díky novému trenérovi Petru Němcovi. Debut olympijského vítěze a bronzového účastníka ME v roce 1980, který se po třinácti letech vrátil z polského fotbalového prostředí, dopadl vítězně. Ústí porazilo jednoznačného favorita, doposud druhou Vlašim 2:0, když oba góly vstřelil v prvním poločase Smola.

Cestu k první výhře v sezoně zahájili domácí v 13. minutě, kdy se po Šragově trestném kopu trefil Smola do pravého horního rohu branky. Podruhé překonal gólmana Fendricha krátce před poločasem, kdy ho přehodil technickou střelou. Pro Smolu to byl čtvrtý gól v sezoně.

Pardubice remizovaly se Znojmem 1:1

Obě branky na znojemském stadionu padly už v první desetiminutovce: Ve druhé minutě nejprve poslal domácí do vedení hlavou po rohu Hudec, o chvíli později pak sice ještě z penalty nevyrovnal Jeřábek, ale v desáté minutě už se prosadil povedeným lobem Klátil. Čtvrt hodiny před koncem mohl Znojmu vrátil vedení Lacko, ale jeho volej zastavilo břevno. Účastník minulé sezony nejvyšší soutěže potřetí za sebou nevyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ústí nad Labem - Vlašim

Ústí nad Labem - Vlašim 2:0 (2:0) Branky: 13. a 41. Smola. Rozhodčí: Paták - Mokrusch, Kožár. ŽK: Zeman, Krátký (oba Ústí). Diváci: 920.

Fotbal Třinec - Sigma Olomouc 1:3 (0:2) Branky: 49. Gavlák - 20. Vašíček, 36. vlastní Lisický, 90+2. Ordoš. Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Arnošt. ŽK: Kubáň, Vomáčka, Lisický, Málek, Lukáš - Rajnoch, Chorý. Diváci: 811.

Baník Sokolov - FK Varnsdorf 2:0 (1:0) Branky: 14. a 58. z pen. Červenka. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Pochylý. ŽK: Ouedraogo, Machek - Zieris, Schubert. ČK: 75. Schubert. Diváci: 840.

MFK Karviná - Fastav Zlín 2:1 (1:0) Branky: 27. Urgela, 85. Trousil - 88. Kraut. Rozhodčí: Marek - Kotík, Vysloužil. ŽK: Skwarczek, Trousil - Železník, Živulič. Diváci: 824. 

SFC Opava - MAS Táborsko 3:3 (2:1) Branky: 6. Pospěch, 12. Ševčík, 51. Horka - 11. a 79. Džafič, 50. Ciku. Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, Caletka. ŽK: Metelka, Mikula - Džafič, Traore, Javorek, Strnad. Diváci: 2241.

MFK Frýdek-Místek - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0) Branka: 3. Matúš. Rozhodčí: Houdek - Fišer, Vaňkát. ŽK: Matúš, Švrček, Vašenda - Hovorka. Diváci: 2123.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články