Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Postup Bohemians 1905 se odkládá, Klokani prohráli na Žižkově

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 nevyužili šanci výrazněji se přiblížit k návratu do nejvyšší soutěže. Vedoucí tým druhé ligy ve 28. kole prohrál v malém pražském derby na Žižkově 0:2 a má stále devítibodový náskok na třetí Sokolov, který ho může snížit ve středečním duelu s poslední Opavou.

"Klokani" prohráli poprvé po sedmi zápasech, Viktoria si naopak připsala druhou jarní výhru a v neúplné tabulce poskočila na šesté místo. Ve středu se může výrazně postupu do první ligy přiblížit jen o skóre druhé Znojmo v případě výhry v Čáslavi.

Žižkov začal na svém stadionu lépe a už v šesté minutě šel do vedení díky tvrdé hlavičce Kaloda. Domácí zaskočenou "Bohemku" přehrávali a za dalších deset minut přidali druhý zásah, když si Kotyzův centr smolně srazil do vlastní branky Jindřišek.

Trenér Žižkova Giancarlo Favarin:

Giancarlo Favarin"Vyhráli jsme těžký zápas, náš protivník byl velice silný a to dá ještě větší hodnotu našemu vítězství. Hráli jsme velice dobře první poločas, kdy jsme se snažili proti Bohemians hodně utočit. To byl jediný způsob, jak porazit protivníka s tak dobrou technikou."

Bohemians si za chvíli vypracovali výbornou šanci na snížení. Štochl našel ideální přihrávkou volného Jirouše, který však z malého pokutového území neuvěřitelně minul. Těsně před pauzou pak domácí branku jen těsně minuli Štochl s Jindřiškem.

Hosté měli převahu i ve druhém poločase, ale v koncovce jim chyběla přesnost. V 66. minutě se po trestném kopu zavěsil do vzduchu Budínský, ale hlavou přestřelil, podobně se svojí šancí naložil i Rada a další pokusy zlikvidoval gólman Viktorie Boháč. Žižkov tak před téměř třemi a půl tisíci diváky náskok uhájil a se svým rivalem neprohrál potřetí za sebou.

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber:

Jozef Weber"Naše prohra má dva důvody. Zaprvé jsme nezvládli začátek utkání, soupeř nás předčil v agresivitě, my byli ustrašení, všude byli pozdě a z toho pramenily branky. Druhý důvod je takový, že jsme nic nevytěžili z naší převahy. Nedokázali jsme dát kontaktní branku a to soupeři vítězství ulehčilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články