Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bohemians 1905 a Znojmo mají postup na dosah, Sokolov ztrácí 9 bodů

Praha - Vršovický klub doma porazil Ústí nad Labem, Znojmo udolalo Bohemians Praha a oba týmy si na čele tabulky užívají již devítibodový náskok na třetí Sokolov - ten prohrál v Pardubicích 0:2. Teoreticky si tak Klokani a Znojemští už v příštím kole mohou zajistit postup do nejvyšší soutěže. V dalších zápasech 27. kola Karviná deklasovala HFK Olomouc 7:1 a vítězstvím o šest gólů stanovila nový rekord sezony.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Klokani potvrdili, že se jim v Ďolíčku daří: bodovali tam potřinácté ze 14 zápasů, což z nich dělá nejsilnější tým soutěže v domácím prostředí. Sérii neporazitelnosti protáhli na sedm zápasů, navíc pošesté z posledních sedmi utkání udrželi čisté konto. Za třemi body nyní nasměroval Bohemians 1905 záložník Rada, ke kterému se ve třinácté minutě odrazil míč po rohovém kopu a odchovanec Sparty ho z velkého vápna napálil k tyči. Ústecký gólman Novák si sice na míč sáhl, ale mimo branku ho nedostal.

V druhé půli pak Bohemians 1905 využili chyby v rozehrávce hostů a Bartek ve skluzu dopravil do branky vyraženou střelu Budínského. V závěru ještě zvýšil další dorážkou Moravec. Severočeské mužstvo navíc dohrávalo v deseti poté, co byl v 79. minutě vyloučen Zeman za ostrý skluz na Jindřiška.

Jozef Weber (trenér Bohemians 1905):

"Zatím v první lize nejsme, musíme zůstat pokorní. Dokud bude jenom teoretická naděje na to, že by nás mohl někdo předstihnout, tak budu dělat vše pro to, aby nás nedohnalo nějaké uspokojení. Musíme být bdělí."

"Po dlouhé době jsem viděl kvalitní druholigové utkání, které splňovalo i parametry první ligy. Bylo to tím, že jsme narazili na soupeře, který chtěl hrát fotbal. Vítězství sice vypadá jednoznačně, ale soupeř nás trápil. Klid jsme získali až druhým gólem, po kterém jsme měli převahu," dodal Weber.

Znojmo vyhrálo až brankou v posledních minutách

Fotbalisté druhého Znojma rozhodli o vítězství nad Bohemians Praha až čtyři minuty před koncem po hlavičce útočníka Heinze. Pražané pod vedením nového hlavního kouče Miloše Sazimy, který v pátek nahradil Ivana Pihávka, favorizované Znojmo hodně potrápili.

Hosté otevřeli v 25. minutě skóre gólem Kuzmanoviče, který z protiútoku hlavou překonal brankáře Hrubého. O pět minut později vyrovnal obránce Jonov. Po změně stran si hosté vypracovali dvě slibné příležitosti, Šenkeřík ale trefil jen brankáře a Penc z otočky nastřelil tyč. Znojmu se podařilo rozhodnout o tříbodovém zisku až v závěrečném tlaku.

Karviná zdemolovala HFK Olomouc

Karvinští s novými trenéry Josefem Mazurou a Karlem Stromšíkem ze šesti utkání získali pět vítězství a vystoupali už těsně pod hranu rozdělující tabulku na dvě poloviny. Ke třetí výhře za sebou si pomohli čtyřmi brankami ze standardních situací.

Skóre otevřel i uzavřel útočník Vladimír Mišinský, který vylepšil svoji bilanci v sezoně na devět gólů. Dvakrát se trefil i obránce David Mikula a po jednom gólu dali Richard Vaněk ránou o břevno z přímého kopu z 30 metrů, Matěj Fiala a Jakub Hottek, který tři branky připravil svými centry. David Hromek snížil až za stavu 0:6.

Pardubice bodovaly naplno počtvrté za sebou při skóre 10:1 a přiblížily se Sokolovu na jediný bod. Západočechy porazily i na podzim na jejich hřišti (3:1) a výrazně přidusily jejich postupové šance. Oba góly dal ve druhém poločase nejlepší pardubický střelec David Petrus, jenž má na kontě devět zásahů v sezoně.

Na poslední místo tabulky klesla Opava, která doma prohrála s dosud šestnáctou Čáslaví 2:3. První gól přitom dali domácí: v 29. minutě poslal Sedláček centr na zadní tyč a volný Partyš hlavou skóroval. V 36. minutě ale pronikl po pravé straně Fikejz a jeho chytrý oblouček zapadl do šibenice opavské branky.

Opava vedla ještě jednou. V 70. minutě dostal do vápna přihrávku Šrom, zpracoval si míč a z otočky ho poslal za Duchečkova záda. Jenže vzápětí vyrovnal Melissopulos, který prošel středem obrany a nedal Květonovi šanci, tentýž hráč pak zápas v 79. minutě rozhodl brankou přímo z rohového kopu.

Čtrnáctý zůstal Most, který ve Zlíně remizoval 1:1 a nepustil moravského protivníka na třetí místo. Hosté začali aktivně, v 10. minutě se Klavíkova hlavička otřela o břevno a krátce nato už stejný hráč z dorážky skóroval. Domácí zapnuli až po půlhodině hry, ale Poznar ani Hruška vyrovnat nedokázali.

Most si mohl na začátku druhé půle těsný náskok pojistit, místo toho ale v 64. minutě inkasoval, když Hruškův volej tečoval na malém vápně Motal. Nervózní utkání dospělo až do dramatické koncovky, v níž neproměnil gólovou šanci domácí Poznar.

Táborsko zvítězilo ve Vlašimi 2:0. Hosté byli v úvodu aktivnější a v 18. minutě je poslal do vedení Dobal. Vlašim poté zabrala a do poločasu měla jasně navrch, ale střelecky se jí nedařilo. Ani úvod druhé půle vyrovnání nepřinesl, naopak znovu udeřili hosté. Po Ciferského tyči dokázal míč do sítě dopravit Mráz.

V nedělních zápasech se mohou Bohemians 1905 a Znojmo výrazně přiblížit postupu do první ligy. Vedoucí Pražané hostí desáté Ústí nad Labem, druhé Znojmo přivítá jedenáctý Střížkov. Pokud by oba týmy skutečně zvítězily, vzrostl by jejich náskok čtyři kola před koncem soutěže na devět bodů. V posledním nedělním duelu se utkají Varnsdorf a Žižkov.

Viktoria Žižkov si přivezla bod za remízu 1:1 z Varnsdorfu. Pražané vedli po gólu Zapalače, v 32. minutě vyrovnal hlavou Hikspoors. Další gól už nepadl ani po vyloučení hostujícího Čermáka v úvodu druhé půle.

Výsledky druhé fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Ústí nad Labem 3:0 (1:0) Branky: 13. Rada, 55. Bartek, 77. Moravec. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Arnošt. ŽK: Havel - Peterka. ČK: 79. Zeman (Ústí). Diváci: 3176.

Znojmo - Bohemians Praha 2:1 (1:1) Branky: 30. Jonov, 86. Heinz - 25. Kuzmanovič. Rozhodčí: Kalenda - Jiřík, Černý. ŽK: Očovan. ČK: 71. Macháček (oba Bohemians Praha). Diváci: 710.

Karviná - HFK Olomouc 7:1 (4:0) Branky: 9. a 85. Mišinský, 41. a 56. Mikula, 15. Vaněk, 38. Fiala, 65. Hottek - 71. Hromek. Rozhodčí: Proske - Vysloužil, Plesar. ŽK: Ciku - Biolek. Diváci: 682.

Pardubice - Sokolov 2:0 (0:0) Branky: 54. a 82. Petrus. Rozhodčí: Lerch - Vlasjuk, Trávníček. ŽK: Šamánek (Sokolov). Diváci: 574.

Vlašim - Táborsko 0:2 (0:1) Branky: 18. Dobal, 62. Mráz. Rozhodčí: Adam - Gallo, Pochylý. ŽK: Křeček, Krmpotič - Ciferský, Kotrba. Diváci: 381.

Opava - Čáslav 2:3 (1:1) Branky: 29. Partyš, 70. Šrom - 72. a 79. Melissopulos, 36. Fikejz. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Jurečka, Metelka - Fikejz, Guggino, Mylonas. Diváci: 1800.

Zlín - Most 1:1 (0:1) Branky: 64. Motal - 15. Klavík. Rozhodčí: Ochotnický - Hock, Marek. ŽK: Malý, Ruskovský, Polách - Vojta. Diváci: 813.

Varnsdorf - Žižkov 1:1 (1:1) Branky: 32. Hikspoors - 17. Zapalač. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Hikspoors, Zbrožek, Volf - Bartošák, Čermák. ČK: 54. Čermák. Diváci: 620.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články