Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Most ukončil sérii deseti zápasů bez výhry, zabrala i Opava

Praha - Fotbalisté Mostu po změnách v podobě příchodu nového trenéra Zbyňka Busty a sportovního ředitele Tomáše Řepky ukončili sérii deseti zápasů bez výhry. Ve druhé lize porazili doma Žižkov 2:0 a posunuli se na čtrnáctou příčku před Čáslav, která prohrála 1:2 v Ústí nad Labem. Poslední zůstává o skóre Opava, přestože vyhrála 2:1 v Pardubicích.

Most naposledy vyhrál v září, i kvůli tomu došlo k zemětřesení v realizačním týmu. Baník změny nakoply, proti Žižkovu bojujícímu o postup mohl ale brzy prohrávat, jenže Bartl neproměnil penaltu. Naopak po půlhodině poslal domácí do vedení Vojta a v úvodu druhé půle zvýšil proti svým bývalým spoluhráčům Lafrance. Po hodině hry přišel Žižkov o vyloučeného Mareše a Most už důležitou výhru udržel. Viktoria přišla o šanci dotáhnout se bodově na čelo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Řepka se poprvé představil v nové roli

Před Žižkov se na třetí místo posunuli díky výhře 2:0 nad Táborskem hráči HFK Olomouc, kteří hráli po vyloučení Dolejše ze 43. minuty celý druhý poločas v početní převaze. Využili ji už krátce po změně stran, kdy z dorážky po zákroku Fryštáka otevřel skóre stoper Murin. Druhou branku přidal v 67. minutě hlavičkou Žondra.

Možnost obsadit alespoň do neděle první příčku nevyužilo Znojmo a po porážce 1:3 ve Zlíně zůstává druhé o skóre za Bohemians Praha 1905. Ve 29. minutě otevřel skóre střelou do šibenice volný Hruška, pět minut po změně stran zvýšil z přímého kopu Dobeš. V 73. minutě sice snížil na 1:2 Ševčík, který si poradil před prázdnou brankou s odraženým míčem, jenže hned o minutu později vrátil Zlínu dvoubrankový náskok Poznar.

Radost fotbalistů Zlína
zdroj: http://www.fctescomazlin.cz

Opava v předchozích pěti zápasech uhrála jediný bod a dala jeden gól, tentokrát však zabrala, přestože prohrávala. Pardubice v jarní premiéře po předchozích odložených zápasech udeřily v 18. minutě zásluhou Petruse, který ale vzápětí zahodil tři vyložené šance. Toho využila Opava a v 65. minutě vyrovnal navrátilec z hostování v prvoligovém Hradci Králové Mrázek. O osm minut později Zapletal po Mrázkově přihrávce zajistil Opavě překvapivé vítězství.

Sokolov vyhrál i druhé jarní utkání s udrženou nulou, když doma porazil Vlašim 2:0. Obě branky dal útočník Jurdík, který v Sokolově hostuje ze Sparty. Poprvé se prosadil ve 13. minutě, kdy se v pokutovém území dobře zorientoval a z úhlu napálil míč nekompromisně pod břevno. V 68. minutě hostující obránci přihráli Jurdíkovi, který zatáhl míč do šestnáctky a přesnou křížnou střelou rozhodl. Jurdík měl ještě dvě dobré šance, ale brankář Toma jej vychytal.

Desátou remízu v sezoně uhráli Bohemians Praha, kteří se rozešli bez branek s Varnsdorfem. Střížkovský celek, který se netrefil ani v posledním podzimním duelu, ani v nedohrané jarní premiéře s Čáslaví, zahodil hned čtyři velké šance a nevyužil 18 střeleckých pokusů. V závěru mohli udeřit hosté, ale domácí odvrátili míč na brankové čáře. Varnsdorf tak neprodloužil sérii pěti vítězství.

Ústí nad Labem po třech zápasech bez gólu zabralo a porazilo Čáslav 2:1. Přitom prohrávalo po brance Ujce po rohovém kopu. Nejprve však po 307 minutách utnul střelecké trápení Hrošovský a v 39. minutě rozhodl o výhře domácích Valenta proměněnou penaltou za faul Vasilakose na Moulise.

Bohemians 1905 neproměňovali šance a v Karviné remizovali

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 remizovali na hřišti Karviné 0:0. I přes překvapivou ztrátu se o bod osamostatnili v čele tabulky. Bohemians v podzimním domácím zápase Karvinou rozstříleli 5:1 a i dnes měli více šancí, které ovšem nedokázali proměňovat. V největších byl ve 21. a 67. minutě Štochl, ale v obou případech zakročil domácí brankář Paleček.

Výsledky 19. kola druhé fotbalové ligy

Ústí nad Labem - Čáslav 2:1 (2:1)

Branky: 14. Hrošovský, 40. Valenta z pen. - 8. Ujec. Rozhodčí: Houdek - Ratajová, Černý. ŽK: Zukič, Valenta - P. Efthymiadis. Diváci: 680.

Bohemians Praha - Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Ochotnický - Gallo, Plesar. ŽK: Laštovka - Breite, Rudnickij. Diváci: 425.

Pardubice - Opava 1:2 (1:0)

Branky: 18. Petrus - 65. Mrázek, 73. Zapletal. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Hock. ŽK: Přibyl - Zapletal. Diváci: 728.

Sokolov - Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 13. a 68. Jurdík. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Machálek. ŽK: Dvořák II. - Křeček, Putz, Klán, Kropík. Diváci: 505.

Baník Most - Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)

Branky: 33. Vojta, 49. Lafrance. Rozhodčí: Mikel - Štěrba, Tacina. ŽK: Lafrance, Musiol, Vojta, Němec - Bartošák, Mareš. ČK: 59. Mareš (Žižkov).

HFK Olomouc - Táborsko 2:0 (0:0)

Branky: 48. Murin, 67. Žondra. Rozhodčí: Kalenda - Vlasjuk, Trávníček. ŽK: Žondra, Hromek - Dolejš, Presl, Krch. ČK: 43. Dolejš (Táborsko). Diváci: 312.

Zlín - Znojmo 3:1 (1:0)

Branky: 29. Hruška, 50. Dobeš, 74. Poznar - 73. Helísek. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Matějov - Jonov, Heinz, Hrubý, Hříbek. Diváci: 858.

Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0

Rozhodčí: Orel - Vysloužil, Arnošt. ŽK: Hottek, Besta (Karviná). Diváci: 860.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články