Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Heinz se při debutu za Znojmo předvedl hattrickem, Bohemians porazili Zlín

Praha - Druhou ligu po 18. kole vede Bohemians 1905 o skóre před druhým Znojmem. Právě skóre je však něco, na čem Znojmo na základě dnešního zápasu s Karvinou může výrazně zapracovat. Díky hattricku Marka Heinze vyhrálo 3:0 a je tak tři body před třetím Žižkovem, který doma jen remizoval s Ústím nad Labem 0:0. Zápas Bohemians Praha v Čáslavi se kvůli podmáčenému terénu nedohrál.

Marek Heinz ve znojemském dresu
zdroj: ČT4

Bývalý reprezentant Heinz, který ve Znojmě hostuje z prvoligové Olomouce, nastoupil na hrotu útoku a na gól v novém působišti čekal jen deset minut. Po Helískově přihrávce poslal míč z dálky přesně k tyči. Za sedm minut přidal Heinz lobem druhý gól, hattrick pak dovršil krátce po přestávce, kdy překonal brankáře Palečka po Oklešťkově pasu.

Znojmo - Karviná 3:0 (2:0)

Branky: 10., 17. a 49. Heinz. Rozhodčí: Kalenda - Kovařík, Machálek. ŽK: Hnaníček - Vaněk, Besta. Diváci: 920.

První příčku si udrželi Bohemians Praha 1905, kterým výhru 2:1 nad Zlínem přinesla až penalta Jindřiška ze sedmé minuty nastavení po ruce Kroči. K dlouhému nastavování přispěla i kuriózní situace z druhé půle, kdy se dlouho hledal náhradní praporek pro asistenta rozhodčího. "Klokani" předtím ve vyrovnaném utkání vedli od 32. minuty, kdy se trefil technicky Kalina. O náskok přišli v 64. minutě po hlavičce Železníka a v závěru měli sice více ze hry, na rozhodnutí si ale museli počkat až do nastavení.

Bohemians Praha 1905 - Zlín 2:1 (1:0)

Branky: 32. Kalina, 90.+7 Jindřišek z pen. - 64. Železník. Rozhodčí: Drábek - Tacina, Trávníček. ŽK: Kalina, Šmíd - Malý, Malcharek, Poznar, Červenka. Diváci: 3 823. 

V opatrném duelu na Žižkově se rodily šance hlavně ze standardních situací. V 82. minutě přišla Viktoria o vyloučeného Málka, který zastavil protiútok soupeře, přesto nakonec byla výhře blíž. Kotyzův přímý kop v poslední minutě však zasáhl jen břevno.

Žižkov - Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Proske - Kotík, Pochylý. ŽK: Kotyza - Zukič, Peterka, Veverka. ČK: 82. Málek (Žižkov). Diváci: 1 054. 

V Čáslavi narušilo bezbrankový duel počasí a na začátku druhé půle musel být zápas kvůli bouřce přerušen. Rozhodčí nakonec utkání definitivně ukončil v 55. minutě kvůli nezpůsobilému terénu. Do té doby diváci navzdory nepříznivému stavu trávníku viděli hodně šancí, ale ani z jedné gól nepadl.

Čáslav - Bohemians Praha 0:0 nedohráno kvůli nezpůsobilému terénu

Rozhodčí: Adam - Zeman, Blažej. ŽK: Pollalis - Laštovka, Rakovan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články