Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bohemians jsou ligovým půlmistrem, Znojmo porazilo Ústí

Praha - Na prvním místě zakončí podzimní část druholigové sezony fotbalisté vršovických Bohemians. V Ďolíčku porazili Pardubice 3:1 a s 31 body o skóre předčili druhé Znojmo. To dnes také vyhrálo, když utnulo čtyřzápasové čekání na výhru a porazilo Ústí nad Labem 2:0. Zadařilo se i Varnsdorfu, který porazil oslabený Sokolov 3:1 a půlku sezony zakončí na čtvrtém místě. Na třetím místě totiž skončí Žižkov, který ve vypjatém utkání porazil Opavu a na první duo ztrácí bod.

Znojemští fotbalisté
zdroj: ČT24

Varsndorf měl převahu v průběhu celého prvního poločasu a v 35. minutě ho dostal do vedení Pimpara. Po změně stran vyrovnal po rohovém kopu Vondráček, při oslavě gólu ale obdržel za nesportovní gesto druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Krátce nato kopali domácí po faulu na Volfa penaltu, kterou proměnil Kotiš. Tentýž hráč se potom střelou zdálky trefil i v 87. minutě a zápas tím definitivně rozhodl.

Varnsdorf - Sokolov 3:1 (1:0)

Branky: 61. z pen. a 87. Kotiš, 35. Pimpara - 54. Vondráček. Rozhodčí: Houdek - Blažej, Hrabovský. ŽK: Kotiš, Schubert, Tvaroha - Vondráček, Vrtělka, Dvorník. ČK: 54. Vondráček. Diváci: 650.

Fotbalisté Znojma rozhodli o výsledku ve druhém poločase brankami Jonova a Nepožitka. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale Znojemští postupně převzali otěže a měli dobré šance. V 26. minutě vychytal Nepožitka brankář Novák a o pět minut později nastřelil kanonýr Vašíček levou tyč. Skóre se změnilo až po hodině hry, kdy poslal hlavou míč po rohovém kopu do brány znojemský kapitán Todor Jonov. Pojistka pro domácí pak přišla v 77. minutě, kdy po rychlé akci dostal přihrávku k levé tyči volný Radim Nepožitek a dal gól do prázdné brány.

Znojmo - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)

Branky: 59. Jonov, 77. Nepožitek. Rozhodčí: Plesar - Tacina, Ratajová. ŽK: Moulis (Ústí). Diváci: 580.

Bohemians nedali v Ďolíčku Pardubicím šanci a po gólech Jirouše, Moravce a Vyhnala s přehledem zvítězili. Podzim tak zakončí na prvním místě o skóre nad

Bohemians 1905 - Pardubice 3:1 (1:0)

Branky: 22. Jirouš, 47. Moravec, 89. Vyhnal - 71. Janecký. Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Pospíšil. ŽK: Jeřábek, Norek (oba Pardubice). Diváci: 3050.

Třetí Žižkov zvítězil v divokém utkání na hřišti poslední Opavy 2:1 a na vedoucí duo ztrácí bod. Po penaltě, z které se Pražané dostali do vedení, začali diváci házet na hřiště předměty a sudí musel zápas na deset minut přerušit. Padly také dvě červené karty, po jedné na každé straně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články