Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Žižkov neútočil a ve Znojmě uhrál bezgólovou remízu

Znojmo - Bezbrankovou remízou skončil šlágr 12. kola druhé fotbalové ligy, v němž vedoucí Znojmo hostilo další klub ze špice tabulky Viktorii Žižkov. Největší znojemská návštěva v sezoně (1 215 diváků) čekala na góly marně. V druhé půli mělo Znojmo převahu, ale nedokázalo ji využít.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Nekonal se ani souboj kanonýrů Vašíčka a Surynka. Žižkovský střelec Surynek zůstal pouze na lavičce náhradníků. Trenér Pražanů Nádvorník nevyslal do hry ani jediného klasického útočníka, na hrotu se pohyboval záložník Kotyza.

V první půli se hrál opatrný fotbal, ani jeden ze soupeřů se do útoku nehnal. Žižkov to zkoušel z přímého kopu, ale Marešův pokus v 35. minutě zneškodnil brankář Hrubý. Znojmo mělo o pár chvil později větší příležitost, když odražený míč pohotově napálil z bezprostřední blízkosti Okleštěk. Žižkovský brankář Boháč ovšem předvedl skvělý reflexivní zákrok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Znojmo - Žižkov

Druhé dějství toho nenabídlo o moc více. Poziční převaha se přiklonila na stranu Znojma, které však svůj platonický tlak nedokázalo přetavit v góly a prakticky ani v šance. Jedinou vážnější měl v 78. minutě po Hříbkově zpětné přihrávce Vašíček, ale tísněn dvěma protihráči zakončil vedle.

Znojmo - Viktoria Žižkov 0:0

Rozhodčí: Bílek - Kocián, Peřina. ŽK: Vašíček - Bartošák, Mareš, Hílek, Kiidron, Sloboda. Diváci: 1215.

Varnsdorf porazil Vlašim 3:2. Domácí si po poločase vypracovali tříbrankový náskok. Hosté dohrávali bez vyloučeného obránce Starého, přesto v nastavení snížil ještě Průcha střelou z voleje.

Varnsdorf - Vlašim 3:2 (1:0)

Branky: 35. Breite, 52. Schubert, 57. Martan z pen. - 60. Jícha, 90.+1 Průcha. Rozhodčí: Orel - Pilný, Hock. ŽK: Pimpara, Martan, Tvaroha - Krob, Kucalas. ČK: 80. Starý (Vlašim). Diváci: 650.

Poslední Čáslav získala bod za remízu 1:1 v Karviné. Obě branky padly v prvním poločase, na vedoucí zásah domácího Vrány z 20. minuty odpověděl za necelou čtvrthodinu vyrovnáním Karal.

Karviná - Čáslav 1:1 (1:1)

Branky: 20. Vrána - 34. Karal. Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Hoffmann, Vladavič, O. Cverna - Markovič, Krmenčík, Rendla, Efthymiadis. Diváci: 1315.

Bohemians 1905 po měsíčním čekání vyhráli. Díky bleskovému začátku a gólům Nerada a Šimla z úvodní čtvrthodiny porazili Most 2:0 a posunuli se na druhé místo tabulky.

Bohemians 1905 - Most 2:0 (2:0)

Branky: 8. Nerad, 14. Šiml. Rozhodčí: L. Kovařík - Jiřík, Hrabovský. ŽK: Pilař, Procházka (oba Most). Diváci: 3140.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy