Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Střížkov i posedmé remizoval, ligu vedou Bohemians 1905

Ústí nad Labem - Střížkovští Bohemians remizovali i v sedmém kole druhé ligy. V Ústí nad Labem skončil zápas 1:1 a Severočeši v domácím prostředí získali první bod v sezoně. Vítěz minulého ročníku po čtyřech prohrách za sebou v úvodu soutěže slavil v předchozích dvou kolech vítězství v Čáslavi a Mostě. Pardubice zvítězily 2:0 ve Vlašimi a v tabulce se posunuly na čtvrté místo. Do vedení se dostali Bohemians 1905, kteří vyhráli na hřišti Opavy 4:1. Dosud neporažená Viktoria Žižkov má však k dobru nedělní zápas s HFK Olomouc.

Trenér Střížkova Jaromír Jindráček
zdroj: ISIFA

Střížkov vstoupil do zápasu v Ústí lépe a v 8. minutě utekl domácí obraně Očovan, ale v jasné šanci mířil vedle. Zanedlouho se vyznamenal ústecký brankář Novák po hlavičce Škody. Ve 28. minutě odcentroval Demeter a Škoda zblízka už domácího gólmana překonal. Krátce poté minul domácí zadák Džuban z malého vápna hlavou branku Pražanů.

Domácím se podařilo vyrovnat chvíli po změně stran. Ve 48. minutě zužitkoval centr Veverky přesnou hlavičkou Peterka. Domácí zvýšili tlak, ale hlavičku Čtvrtníčka zlikvidoval brankář Štěpanovský, po hodině hry si dal ústecký obránce Grznár málem vlastní branku. Štěpanovského ještě natáhl pohotovou střelou Veverka. Hosté měli možnost v nastavení, ale Novák si s ránou Pence poradil, a tak Bohemians i v sedmém utkání sezony brali jeden bod.

Úvod zápasu ve Vlašimi byl oboustranně ospalý, až s postupem času úroveň přece jen stoupla. Šťastnější z prvního poločasu odešli hosté z Pardubic, kteří po Přibylově tečované střele dokázali skórovat tři minuty před přestávkou. V druhém poločase byla dlouho lepší Vlašim, která si vypracovala několik šancí, ale Jícha hlavou ani Pokorný pohotovou střelou neuspěli. V závěru zápasu domácí mužstvo otevřelo hru a v nastaveném čase pojistil Východočechům tři body Petrus.

Bohemians se dostali v Opavě do vedení ve 13. minutě, kdy se po centru zprava dostal k odraženému míči volný Nerad a s přehledem otevřel skóre. Druhou trefu Bohemians přidal ve 22. minutě Bálek, který po dvou skvělých zákrocích domácího brankáře Květoně protlačil míč za čáru. Opavě se podařilo zápas zdramatizovat v 64. minutě. Sedláčkův roh našel u zadní tyče volného Partyše, který přesnou hlavičkou překonal Sňozíka.

Domácí s postupem času začali ve snaze vyrovnat riskovat a hosté toho v posledních třech minutách využili k navýšení skóre. V 87. minutě prošel po pravé straně až k brance Moravec a jeho prudkou přihrávku dorazil Bartek. Těsně před koncem se po Bartekově akci prosadil Šiml a zpečetil vysokou výhru, která pokazila domácímu trenérovi Davidu Vavruškovi páteční oslavu 40. narozenin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články