Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Derby Bohemians s "hosty" ze Střížkova skončilo remízou

Praha - "Hosté". Tak označili tvůrci předzápasového programu v Ďolíčku soupeře ze Střížkova, Bohemians Praha. Zápas nakonec před zaplněnými tribunami skončil bezbrankovou remízou. Nováčci 2. ligy se zatím výsledkově příliš neprosadili. Pardubice prohrály v Karviné 1:0 a HFK Olomouc získala bod za remízu ve Znojmě. Obhájce druholigového titulu z Ústí pak nezvládl úvod do sezony, když prohrál ve Varnsdorfu 1:0. První kolo 2. ligy tak bylo poměrně skoupé na góly, když v osmi zápasech padl dohromady jen stejný počet branek.

Zaplněný Ďolíček
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

V duelu dvou celků vedoucích mezi sebou soudní spory byl výrazně lepší domácí tým z Vršovic, který na jaře sestoupil z první ligy. Tým Bohemians 1905 po pádu z ligy omladil kádr, pro některé hráče našel nové posty, například z křídelního hráče Bartka udělal středního ofenzivního záložníka, a především začal hrát rychlý kombinační fotbal po zemi. Tím si ve spolupráci s podporou vyprodaného Ďolíčku vytvářel výraznou převahu nad týmem ze Střížkova. Své šance však nevyužil a zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou.

Výsledky nedělních zápasů 2. ligy

Bohemians 1905 - Bohemians Praha 0:0
Varnsdorf - Ústí nad Labem 1:0
Karviná - Pardubice 1:0
Znojmo - HFK Olomouc 0:0 

Fotbalisté Ústí nad Labem, kteří v minulé sezoně vyhráli druhou ligu, ale vinou nevyhovujícího stadionu nepostoupili mezi elitu, zahájili nový ročník porážkou 0:1 ve Varnsdorfu. Severočeské derby rozhodl už ve 3. minutě Ladislav Martan. Hned v úvodu se po zaváhání jednoho z hostujících obránců na kraji vápna dostal k centru Mach, jehož střílená přihrávka prošla přes celé vápno až na zadní tyč, kde do prázdné branky pohodlně zakončil Martan. Zbytek poločasu se odehrával spíše ve středu hřiště.

V posledních pětadvaceti minutách měli hosté značný tlak a hlavně ze standardních situací se pokoušeli o vyrovnání. Varnsdorf však bezpečně bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků, které sice jako v případě Vilkovského nevyužil, ale nakonec těsné vítězství 1:0 udržel.

Fotbalisté Karviné vstoupili úspěšně do druhé ligy a v premiéře pod novým trenérem Pavlem Malurou doma porazili nováčka z Pardubic 1:0. Zápas rozhodla na konci prvního poločasu letní posila z Hradce Králové Roman Fischer.

Další nováček druhé fotbalové ligy HFK Olomouc vstoupil do soutěže bezbrankovou remízou ve Znojmě. V závěru měli ke třem bodům blíž hosté, ale Hromek trefil tyč. O chvíli později už HFK dokonce dostalo míč do brány, rozhodčí však gól neuznal kvůli předchozímu faulu. Zápas tak skončil 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články