Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Startovné se bude platit také v MSFL a moravských divizích

Olomouc/Praha - Pět let poté, co bylo zavedeno startovné v českých soutěžích výkonnostního fotbalu, tedy v ČFL a divizích, dochází k obdobné situaci i na Moravě. Po dnešním aktivu v Olomouci to potvrdil předseda Řídící komise fotbalu pro Moravu Pavel Nezval. Startovné činí deset tisíc korun za účast týmu v MSFL a pět tisíc v divizi.

Fotbalový míč Jabulani
zdroj: ISIFA/Rex Features

V českých soutěžích se platí 20 tisíc v ČFL a polovina této částky v divizích. "Na druhou stranu předseda fotbalové asociace pan Pelta sehnal na ministerstvu podporu pro fotbal, která se týká i klubů výkonnostního fotbalu. Většina z těchto peněz, jež budou investovány především do mládeže, již byla proplacena, zbytek dostanou oddíly do konce června," sdělil Nezval.

V moravských republikových soutěžích zůstává navzdory zavedení celostátní juniorské soutěže více B-týmů než v těch českých. Zatímco v ČFL bude hrát pouze Sparta B, v MSFL je celé kvarteto béček: Olomouce, Ostravy, Slovácka a Zlína.

"Předem jsem to s těmito kluby konzultoval, chtějí si ponechat možnost srovnání svých mládežnických celků s fotbalem dospělých v mistrovské soutěži. I když je jasné, že to s sebou přinese vyšší náklady," doplnil Nezval. Počínaje ročníkem 2013/14 ale budou mít povinnost zúčastnit se juniorské soutěže nejen prvoligové, ale také druholigové kluby.

Rozlosování nižších fotbalových soutěží na Moravě podle účastnických čísel:

MSFL: 1 - FC Tescoma Zlín B, 2 - SK Sigma Olomouc B, 3 - SK Uničov, 4 - FC Slovan Rosice, 5 - FK Fotbal Třinec, 6 - MSK Břeclav, 7 - SK Hanácká Slavia Kroměříž, 8 - 1. FC Slovácko B, 9 - 1.SK Prostějov, 10 - MFK Frýdek-Místek, 11 - FC Baník Ostrava B, 12 - SK Sulko Zábřeh, 13 - FC Hlučín, 14 - FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou, 15 - SK Spartak Hulín, 16 - FK Slavia Orlová-Lutyně.

Divize D: 1 - RSM Hodonín, 2 - SK Bystřice nad Pernštejnem, 3 - SK Líšeň, 4 - FC Dosta Bystrc-Kníničky, 5 - Slavoj TKZ Polná, 6 - FS Napajedla, 7 - Horácký FK Třebíč, 8 - SFK Vrchovina, 9 - FK Pelhřimov, 10 - FC Vracov, 11 - Tatran Brno-Bohunice, 12 - MFK Vyškov, 13 - FC Viktoria Otrokovice, 14 - FC Slovácká Sparta Spytihněv, 15 - FC Velké Meziříčí, 16 - Sokol Tasovice.

Divize E: 1 - 1.FC Viktorie Přerov, 2 - Sokol Lískovec, 3 - TJ Valašské Meziříčí, 4 - FK SAN-JV Šumperk, 5 - SK Hranice, 6 - FK Mohelnice, 7 - FC Elseremo Brumov, 8 SFC Opava B, 9 - MFK OKD Karviná B, 10 - SK Kravaře, 11 - FC TVD Slavičín, 12 - FK Mikulovice, 13 - MFK Havířov, 14 - FC Morkovice, 15 - Lokomotiva Petrovice, 16 - FK Nový Jičín.

V českých divizích si ponechaly B-týmy Táborsko a Pardubice, v moravských jsou to Opava s Karvinou. Od sezony 2012/13 se pro divize ruší sankce za žluté karty, sčítat se tak nadále budou jen v MSFL.

Na rozdíl od českých soutěží, z nichž dobrovolně odstoupilo šest mužstev, se na Moravě obdobné případy neobjevily. "Soutěže dopadly letos bez jakýchkoliv excesů. Tak klidný aktiv losovací jsem za čtyři roky, co jsem členem řídící komise, ještě nezažil," dodal Nezval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články