Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trest pro Suáreze platí. FIFA zamítla odvolání

Rio de Janeiro - Odvolací komise mezinárodní fotbalové asociace FIFA zamítla odvolání Uruguaye proti trestu Luise Suáreze, který za kousnutí soupeře na mistrovství světa dostal zákaz fotbalové činnosti na čtyři měsíce a nesmí nastoupit v devíti reprezentačních zápasech. Trest tak zůstává v platnosti, poslední šancí pro Suáreze je odvolání ke sportovní arbitráži v Lausanne.

Uruguayský útočník se provinil kousnutím do ramene Itala Giorgia Chielliniho při vzájemném utkání v základní skupině. Kanonýr Liverpoolu nesmí ani trénovat s týmem a účastnit se žádných oficiálních akcí. Vrátit se může až na konci října. Zároveň musí zaplatit pokutu sto tisíc švýcarských franků (asi 2,26 milionu korun). Jde o nejvyšší trest v historii MS.

Suárezovi přitížilo i to, že v minulosti už se podobně dvakrát provinil. V roce 2010 během působení v Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a nezahrál si sedm utkání. Loni v dubnu pokousal při zápase anglické ligy obránce Chelsea Branislava Ivanoviče a dostal trest na deset zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články