Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nizozemci by se museli před finále kvůli FIFA stěhovat

Rio de Janeiro - Fotbalisté Nizozemska mají před semifinále mistrovství světa s Argentinou organizační starosti. Pokud totiž postoupí do finále, musejí si v Riu de Janeiru najít jiný hotel. Z jejich dosavadního útočiště na slavné pláži Copacabana je totiž vyhání FIFA, která tam potřebuje ubytovat sponzory a funkcionáře.

Fotbalisté Nizozemska
zdroj: ANP autor: Koen van Weel

Nizozemci celý turnaj strávili v hotelu Caesar Park Ipanema a nyní vyrazili do Sao Paula na středeční semifinále s Argentinou. Pokud prohrají, přesunou se rovnou do Brasílie, kde se hraje o třetí místo, v případě výhry a účasti ve finále se budou muset v Riu stěhovat.

"Tohle rozhodně není v zájmu fotbalu, ale museli jsme ustoupit. FIFA nám našla nový hotel, který je ale v horách nad městem. Pokud postoupíme, budeme to muset řešit," řekl předseda Nizozemské fotbalové asociace Bert van Oostveen. "Hráči byli na hotel zvyklí a teď by měli před možná nejdůležitějším zápasem jejich kariéry řešit tohle," dodal.

Nizozemci měli podobný problém už před čtyřmi roky v JAR, kdy rovněž museli před finále se Španělskem měnit hotel. Tehdy však byl problém v tom, že vedení týmu nepočítalo s postupem do finále a rezervovalo hotel jen do čtvrtfinálových zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články