Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hitzfeld po posledním zápase: Jsem na svou kariéru pyšný

Sao Paulo - Porážka 0:1 po prodloužení v osmifinále s Argentinou byla pro kouče švýcarských fotbalistů Ottmara Hitzfelda posledním utkáním v roli trenéra. Slavný německý stratég už chce vést klidný život a bude působit v roli televizního experta. Hitzfeldovi jen krátce před utkáním zemřel starší bratr Winfried, kouč se svých úkolů ale zhostil naplno.

Ottmar Hitzfeld
zdroj: ČTK/ZUMA

Pětašedesátiletý Hitzfeld už s předstihem oznámil, že u Švýcarska po šampionátu skončí, takže gól Argentince Ángela Di Maríi v závěru prodloužení jen uspíšil jeho odchod. "Doba mé trenérské práce je u konce. Jsem na svou kariéru pyšný. Měl jsem to štěstí vést některé fantastické týmy," uvedl.

Jeho tým favorizované Jihoameričany dlouho trápil a vytvářel si větší šance. "Ale věděli jsme, že Messi dokáže v jedné vteřině rozhodnout. Je na to dost kvalitní. Skvěle nahrál Di Maríovi, ten krásně obstřelil Benaglia, který byl dnes fantastický," řekl.

"Bylo to emocionálně opravdu vypjaté. Je to mistrovství světa a byli jsme velice blízko penaltám, což je sám o sobě velký tlak. Ale myslím si, že můžeme odejít se vztyčenou hlavou," ocenil výkon svých svěřenců.

Rodák z Lörrachu Hitzfeld působil u švýcarského týmu od roku 2008. Předtím vyhrál dvakrát švýcarskou ligu, sedmkrát Bundesligu a třikrát Německý pohár. S Dortmundem v roce 1997 a Bayernem čtyři roky nato navíc dokázal triumfovat v Lize mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články