Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nikam neletíme, stávkovaly "Černé hvězdy". Zasáhl až ghanský prezident

Brasília - Táborem fotbalistů Ghany na mistrovství světa zmítají spory o prémie. Africký tým podle rozhlasové stanice Joy FM kvůli tomu odmítal odletět ze své základny v Maceiu do metropole Brasílie, kde se ve čtvrtek utká o postup do osmifinále s Portugalskem. Do záležitosti se musel vložit prezident země John Dramani.

Sport
zdroj: ČT4

Fotbalisté Ghany požadovali, aby jim byla ještě před utkáním s Portugalskem vyplacena odměna 100 tisíc dolarů na hlavu za účast na mistrovství světa. Podle serveru Ghanasoccernet.com jim chtěli představitelé svazu převést peníze na účet, nicméně hráči trvali na hotovosti.

Vše vyřešil až rozhovor ghanského prezidenta Dramaniho s kapitánem mužstva Asamoahem Gyanem a hvězdou AC Milán Sulleyem Muntarim. Z ghanské metropole Akkry tedy vyrazilo směrem do Brazílie letadlo, na jehož palubě se nacházely miliony dolarů určené na prize money pro fotbalisty.

"Černé hvězdy" na MS prohrály s USA (1:2) a remizovaly s Německem (2:2). K postupu do osmifinále potřebují Ghaňané porazit Portugalsko a doufat ve výhru Němců nad USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články