Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Fred po premiérové trefě: Pomohl mi knírek. Byl to vousatý gól

Brasília – Po prvních dvou zápasech byl nejkritizovanějším hráčem Brazílie a sám si to uvědomoval. Útočník Fred se tedy rozhodl poslechnout svého hvězdného spoluhráče Neymara, ať si nechá narůst knírek a zafungovalo to. Vytáhlý kanonýr sice znovu nezářil, ale jednou brankou přispěl k výhře nad Kamerunem 4:1 a postupu do osmifinále. 

Slavící Fred
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Zní to neuvěřitelně, ale míč tvrdě přiletěl a skončil tak, že zasáhl můj knírek a skončil v bráně. Byl to vousatý gól," popsal Fred svou trefu ze 49. minuty po přihrávce Davida Luize.

"Řekl jsem mu, že pokud si nechá narůst knírek, tak dá gól. Knírek nikdy nezklame," vysvětlil netypickou Fredovu vizáž spoluhráč Neymar. "Když se trefil, tak jsem k němu přišel a řekl: ,Vidíš, funguje to'," doplnil brazilský útočník, který dal Kamerunu dvě branky a se čtyřmi trefami vede turnajovou tabulku střelů.

Fredovi se hodně ulevilo, protože za předchozí nevýrazné výkony na turnaji byl pod palbou fanoušků i médií. "Díky bohu, že to tam spadlo. Kritika mě hodně tížila, ale snažil jsem se zůstat klidný. Spoluhráči se ke mně chovali skvěle a musím jim všem poděkovat," ocenil třicetiletý útočník Fluminense, jenž se na mistrovství světa trefil už před osmi lety v Německu.

Podobné střelecké trápení zažíval na loňském Poháru FIFA, kdy také vyšel naprázdno v úvodních dvou duelech, ale poté vstřelil pět gólů a stal se nejlepším střelcem vítězného turnaje. "Nyní jsem byl klidnější a lépe mentálně připravený. Netrápilo mě, že jsem neskóroval, ale tým předtím nehrál tak dobře jako proti Kamerunu. Myslím, že všichni jsme se zlepšili," dodal Fred.

Brazílie vyhrála skupinu A o skóre před Mexikem a v sobotním osmifinále se utká s jihoamerickým rivalem Chile.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články